Thijs Dekker als speler van WHC tegen Sportclub Genemuiden.
Thijs Dekker als speler van WHC tegen Sportclub Genemuiden. Foto: Helmich Lubberts

Thijs Dekker: 'Nieuwe uitdaging in aantrekkelijke hoofdklasse'

(door Gerard Meijeringh)

DEVENTER - Sportclub Genemuiden heeft de gewenste versterking op het middenveld binnen. Vorige week werd bekend dat Thijs Dekker na dit seizoen overkomt van WHC. “Ik ga weer een stapje omhoog. Ik heb er zin in”, aldus Dekker.

Thijs Dekker moet iets gaan toevoegen op het middenveld van Sportclub Genemuiden. ”Ik ben een middenvelder die aardig wat kilometers kan afleggen. Ik een type balveroveraar en een speler die controleert en de restverdediging goed neerzet”, aldus Dekker.

De voetballer heeft een verleden bij Go Ahead Eagles. Hij speelde negen wedstrijden namens de profclub uit Deventer in de eerste divisie, waarvan acht keer als basisspeler. De middenvelder begon in de jeugd bij Colmschate ’33 en kwam als D-junior in de gecombineerde jeugdopleiding van FC Twente, Heracles en Go Ahead Eagles terecht. Als C-junior viel hij af en hij vertrok naar Schalkhaar.

Vervolgens koos hij als A-junior weer voor Go Ahead Eagles. Hij haalde de eerste selectie. Dekker zat een seizoen op de bank. In het daaropvolgende seizoen keerden de kansen. In december 2017 werd trainer Leon Vlemmings ontslagen. “Onder interim-trainer Jan van Staa mocht ik ineens heel veel spelen.”

Vervolgens sloeg het onheil toe. Door een blessure kwam hij aan de kant te staan. “Mijn elleboog ging uit de kom. Daarna kwam John Stegeman als nieuwe trainer. Er werden allerlei nieuwe spelers aangetrokken en ik kwam op het tweede plan terecht. In oktober 2018 ben ik weggegaan bij Go Ahead Eagles. Ik had geen zin om bij een andere club in de eerste divisie te gaan voetballen en legde de prioriteit bij mijn opleiding. Ik had niet het gevoel dat ik nog verder kon komen in het voetbal.”

In januari 2019 begon hij bij WHC. Hij heeft het nog steeds prima naar de zin in Wezep. “Als ik niemand had gesproken, was ik doorgegaan bij WHC. Drie weken geleden ben ik gebeld door Sportclub Genemuiden. Eerst heb ik het afgehouden, maar vervolgens heb ik gezegd dat ik er toch open voor stond. Ik doe veel dingen op gevoel en ik zie dit als een kans die niet zo snel weer voorbij komt.”

Dekker maakte in zijn eerste half jaar bij WHC kennis met de hoofdklasse. "De competitie sprak me heel erg aan. Bij Genemuiden krijg ik de kans om weer in de hoofdklasse te spelen”, aldus de voetballer uit Deventer, die de reistijd voor lief neemt. "Ik denk dat ik een krappe vijftig minuten onderweg ben. Dat is helemaal niet erg. Voetballen is het leukste wat er is."

Dekker verheugt zich op een nieuwe stap in z'n leven. Hij is bijna afgestudeerd en heeft betaald voetbal helemaal uit z'n hoofd gezet. Ondanks het feit dat hij heeft gekozen voor een maatschappelijke carrière kan hij als voetballer toch een stapje vooruit maken. "Wat ik weet van Sportclub Genemuiden? Met WHC heb ik een keer tegen ze gespeeld. Ik heb goede verhalen gehoord. Een mooie club met veel publiek langs de lijn. Ik heb er zin in om met Sportclub Genemuiden uit te komen in de hoofdklasse. Mijn doel is om veel wedstrijden te spelen", besluit Dekker.