Verschil van mening leidt tot vertrek drietal uit TC Sportclub Genemuiden

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Bep Visscher, Gert en Henk Eenkhoorn zitten niet meer in de technische commissie (TC) van Sportclub Genemuiden. Volgens Bep Visscher is er een verschil van mening over het te voeren technische beleid en zijn ze daarom gestopt.

“Wij wilden liever een vervanger aantrekken voor Omar Kavak en Albert (Albert Flier, voorzitter van de TC red.) dacht er anders over”, vertelt Bep Visscher. “Hij wilde liever een verdedigende middenvelder. Wij denken dat onze eigen jongens dit prima kunnen invullen. Zie ons als cultuurbewakers van Sportclub Genemuiden. Als je het middenveld kunt invullen met eigen jongens, dan doe je dat. We kunnen het geld maar één keer uitgeven. Genemuiden is te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet. Daarom moeten we zuinig zijn op onze eigen spelers”, aldus Visscher.

Hij benadrukt dat er absoluut geen sprake is van ruzie. “We hebben hier ruimschoots met elkaar over gepraat. Er is alleen sprake van een verschil van mening. Dat kan. Dan moet je je conclusies trekken", aldus Visscher.

Enkele weken geleden stopte Jan Tuinman als voorzitter van de TC van Sportclub Genemuiden om ruimte te maken voor zijn opvolger Albert Flier. Tuinman zou eigenlijk in oktober 2020 al stoppen, maar vanwege corona werd de ledenvergadering geschrapt. In de persoon van Flier stond er al een opvolger klaar, maar de leden konden door het uitstellen van de ledenvergadering niet hun stem uitbrengen. Vervolgens gingen Tuinman en Flier, samen met de overige leden van de TC, aan de slag om de selectie voor komend seizoen vorm te geven.

Flier wil niet ingaan op het vertrek van de TC-leden. Hij benadrukt dat er genoeg mensen zijn binnen de club die hem helpen en is daar blij mee. Voorzitter Luuk Drost van Sportclub spreekt zijn waardering uit over Bep Visscher, Gert en Henk Eenkhoorn. "Zij hebben de afgelopen jaren enorm veel werk verzet. Petje af voor wat zij allemaal hebben gedaan.”