Willy Tempelman bij de vervallen boerderij aan het Schrijverswegje.
Willy Tempelman bij de vervallen boerderij aan het Schrijverswegje. Foto: Enrico Kolk

Zorgen om verlaten boerderij, plannen zijn nog in ontwikkeling

(door Enrico Kolk)

HASSELT – “Eens een stadsboerderij, nu een bouwval”, stelt Hasseltse Willy Tempelman. De boerderij aan het Schrijverswegje, in de schaduw van het gemeentehuis, ligt er al zo’n 18 jaar verlaten bij. Maar daar gaat verandering in komen, zegt eigenaar en projectontwikkelaar Helmich Heutink.

Hij denkt dat het goed mogelijk is dat er over een jaar of drie een nieuw gebouw staat. “De laatste anderhalf jaar is er best positief naar de planontwikkeling gekeken”, vertelt hij. Zelf is Heutink ook van mening ‘dat er wat moet gebeuren’ op het terrein. Dat is Tempelman dan weer roerend met hem eens. “Ik ga er vaak langs en dan denk ik ‘wat een mooie plek’. Maar het is nu helemaal verpauperd. Ik vind het verschrikkelijk, het hele aanzicht van Hasselt wordt erdoor verpest. Dit zou eigenlijk niet moeten mogen.”
Het is een lastige locatie, erkent Heutink. "Omdat het beperkingen met zich meebrengt”, legt hij uit. "Als je daar nieuwbouw wilt plegen, is het te groot. Het moet binnen het volume van de huidige boerderij blijven.” Die vult echter bij lange na niet het terrein. Achter de boerderij ligt nog een flink terrein braak. Tempelman verbaast zich daar ook over, als ze poolshoogte neemt. "Parkeren hoeft het probleem ook niet te zijn”, merkt ze op.

Lees verder op pagina 3.