Voorjaarsbloemen

ZWARTSLUIS - De gezamenlijke kerken van Zwartsluis vatten het idee op om alle Sluzigers een potje met voorjaarsbloemen te geven.

Veel mensen namen het kleinigheidje enthousiast in ontvangst. Zo ook mevrouw Westerhuis (zie foto op de voorpagina) aan de Zomerdijk. Zij kreeg een potje met narcissen: “Wat een leuke verrassing. Die kunnen mooi buiten in de tuin worden gezet.”

Op alle potjes stond een boodschap: ‘Dat het een paaswens mag zijn dat dit aangewakkerde vuur van hoop en vertrouwen, van medeleven en naastenliefde brandend wordt gehouden. Ook wanneer de coronatijd verleden tijd zal zijn.’ De drie kerken, die gezamenlijk 2.900 leden vertegenwoordigen, hopen dat het gebaar in de smaak valt bij de inwoners van het dorp.

Paasei zoeken

GENEMUIDEN - Mensen uit Genemuiden kunnen deze week op zoek naar paaseieren. Die zijn in die plaats verstopt door de GOV.

Als mensen een ei gevonden hebben, kunnen ze daar een foto van versturen naar 06-30230253. Er worden totaal drie winnaars getrokken, die een waardebon van 50 euro krijgen, te besteden bij de lokale horeca.