Afbeelding
Foto: Joshua Agteres

Alle jeugd van Sportclub Genemuiden mag weer voetballen

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Goed nieuws voor de jeugd van Sportclub Genemuiden. Vanaf komende maandag kunnen alle jeugdspelers van de club weer trainen. Vorige week dinsdag werden de trainingen voor de jeugdelftallen tot en met JO11/MO 11 al weer opgestart.

Ruim twee weken geleden nam Sportclub Genemuiden maatregelen in verband met de explosieve stijging van het aantal coronagevallen in Genemuiden. De 450 jeugdspelers mochten niet meer voetballen. Alle trainingen en onderlinge wedstrijden werden geschrapt. Inmiddels zijn de coronacijfers iets minder zorgwekkend, zodat Sportclub Genemuiden weer groen licht geeft aan de eigen jeugd. “We hebben korte lijnen met de gemeente. De cijfers zijn nog steeds zorgelijk, maar het gaat wel de goede kant op. Het is mooi dat het weer kan”, aldus voorzitter Luuk Drost van Sportclub Genemuiden.

Begin deze week kon de jeugd tot en met elf jaar de trainingen weer oppakken. “We hebben gekozen voor een trapsgewijze opbouw. Onze grootste zorg was de jeugd van 11 tot en met 20. Daarom hebben eerder deze week gekozen om de basisschooljeugd tot en met 11 jaar weer te laten trainen. Nu de cijfers in Genemuiden verder dalen, hebben we besloten om ook de rest open te gooien. Vanaf maandag 29 maart kunnen alle jeugdspelers weer trainen”, aldus Drost.

Sportclub Genemuiden blijft alles nauwlettend in de gaten houden en roept ouders op om melding te doen bij de club als een kind besmet is met het coronavirus. “Dan kunnen we snel schakelen en richting het desbetreffende team passende maatregelen nemen.” Vanaf woensdag wordt de avondklok met een uur verlaat en gaat dan om 22.00 uur. “Het is maar een uurtje, maar voor ons maakt dat heel veel uit. De teams gaan dan weer trainen op de reguliere trainingsavonden. Dan gelden weer de normale tijden”, aldus Drost.

Voetbalschool

De herstart van het jeugdvoetbal bij Sportclub Genemuiden betekent ook dat de Sycade Voetbalschool weer van start kan gaan. Woensdag 31 maart beginnen de JO8 en JO9 om 14.30. Zij trainen tot 15.30 uur. Vervolgens zijn van 15.45 tot 16.45 uur JO10 en JO11 aan de beurt. Daarna vindt de voetbalschool nog zes keer plaats, 7 april, 14 april, 21 april, 28 april, 12 mei, 19 mei en 26 mei.