Extra terrasruimte voor de horeca

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - Horecaondernemers in Zwartewaterland kunnen ook dit jaar weer rekenen op grotere terrassen. Dat deelt burgemeester Eddy Bilder donderdagavond in de raadsvergadering mee, na vragen van CDA-fractievoorzitter Margreet Bosma.

Zij wil de horecaondernemers graag het uitzicht geven op een verlenging van de terrasuitbreiding op het moment dat de terrassen wel weer open mogen. En dat uitzicht komt er, belooft Bilder. "We hebben vorige week een gesprek gehad met vertegenwoordigers van de horeca uit alle kernen."

De problemen van de horeca zijn er bepaald niet kleiner op geworden, zegt hij. Het college zet daarom in op verlenging van het beleid van vorig jaar. "We hebben er vorig jaar goed mee geoefend", stelt Bilder. "Dus we weten nu wat waar kan en op diezelfde voet zouden we dat ook in het komende jaar willen doen."

Dan moeten de terrassen natuurlijk nog wel open mogen. Wanneer dat mag, is niet bekend. Maar de vergrote terrassen zijn toegestaan 'zo gauw de gelegenheid daarvoor vanuit de Rijksoverheid geboden wordt', belooft Bilder.

"Vanwege de coronamaatregelen was de mogelijke bezettingsgraad op de oorspronkelijke terrassen beperkt. Door de terrasuitbreiding toe te staan kon een hogere bezettingsgraad worden gerealiseerd", zegt Bosma over het besluit voor de grotere terrassen, dat vorig jaar genomen werd.

Zo'n zelfde besluit komt er ook nu, wat er op neerkomt dat vrijwel alle horecaondernemers hun terras groter dan oorspronkelijk mogen en kunnen maken.