Afbeelding
Bente in het RTL-programma

Genemuidense Bente schittert in uitzending van The Voice Kids

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - Bente van der Steeg uit Genemuiden trad vorige week op in het programma The Voice Kids. Dat twee van de vier juryleden hun stoel al omdraaiden, nog voordat de jongedame ook maar een noot gezongen had, leidde tot veel reacties.

“Ik had niet gedacht dat het zo hard zou gaan”, zegt Bente van der Steeg op de ‘day after’ over de reacties op haar televisiedebuut. Vrijdagavond werd haar optreden uitgezonden.

“Ik heb er meer dan 2.000 volgers bij op Instagram”, constateert de 12-jarige Genemuidense een dag later. “En Nicolette van Dam deelde het, oud-finalisten van The Voice of Holland reageerden er ook op.”

Er waren sowieso heel veel reacties. “Ik heb speciaal Twitter gedownload”, lacht Bente. “Daar zaten wel een paar negatieve reacties tussen, maar dat doet me niks. Er waren zoveel positieve reacties, die paar negatieve reacties maken me dan echt niet uit.”

Ze leefde al een tijdje toe naar het moment, want de uitzending werd vorig jaar al opgenomen. “Mijn vrienden en familie wisten ervan, maar klasgenoten niet.” Na de uitzending kunnen die er ook niet meer omheen.

“Best wel apart om terug te zien”

Bente keek zelf thuis naar de uitzending vrijdagavond. “Best wel apart om terug te zien”, vindt ze. “Ik kijk het programma al sinds ik heel klein was en nu sta ik er in een keer zelf. Dat is wel heel vet.”

Zenuwachtig was ze niet, toen haar optreden werd opgenomen. Ze is heel goed voorbereid, vertelt ze. “En er was natuurlijk ook geen publiek, dus het voelde als een generale repetitie. Ze zeiden wel dat ik even moest in- en uitademen voor ik het podium opging, daar werd ik wel zenuwachtig van.”

Hoe het programma afloopt, is voor haar al bekend. “Maar daar mag ik natuurlijk niks van vertellen. Ik kom sowieso nog een ronde op televisie.” Wellicht blijft de viool er wel in.

Die werd eigenlijk spontaan onderdeel van het optreden. “Ik heb zes voorrondes gehad. En bij de tweede ronde dacht ik: ‘dit nummer is wel mooi met de viool’. Dus die heb ik gepakt en die is er eigenlijk altijd in gebleven.”

De uitzending is bepaald niet onopgemerkt gebleven. Toen RTL Boulevard belde met de vraag of Bente zaterdagavond in de uitzending wilde komen, geloofde ze dat eerst niet. “Niet normaal”, zegt ze. “Ik had het helemaal niet door en dacht ‘dat klopt niet’.”

Haar optreden was dan ook uitzonderlijk. Nog voor ze ook maar een woord gezongen had, draaiden twee van de vier stoelen om. Toen ze begon met zingen, draaiden ook de twee andere juryleden bij: veel waardering voor het optreden van Bente.

Moeder Brenda had eerst helemaal niet door dat er al zo snel juryleden voor Bente gingen. “Toen wij er waren hadden we een heel ander beeld. Als je in dat aquarium staat, hoor je die buzzer van het omdraaien van de stoel niet. Dus zo’n uitzending is wel anders dan je het beleefd hebt.”

‘Heel bijzonder’, noemt ze alle reacties die kwamen. “Onze telefoons ontploften”, vertelt Brenda. “We hebben tot half 2 ‘s nachts beneden gezeten om berichten te beantwoorden. Er waren zelfs mensen die zeiden dat ze ontroerd waren.”

Als ouders zijn Brenda en haar man BertJan gewend aan de muzikaliteit van hun dochter. “Maar Martijn Krabbé zei al: ‘Dit is niet normaal’. En er was een cameraman die al 6.000 kinderen gefilmd had, die had nog maar één keer eerder meegemaakt dat er een stoel omdraaide voordat er gezongen werd.”

Bente vindt het wel ‘vet'. "Ik heb heel veel positieve reacties van heel veel mensen gehad. Dat is wel echt nice en heel apart.” Hoe voelt dat, als Bekende Nederlander? "Nou, ik denk dat dat nog wel meevalt.”

Van de getalenteerde Genemuidense is de komende tijd meer te zien op televisie. De finale van het programma moet nog wel opgenomen worden. Of ze daar ook in zit, dat mag ze nog niet verklappen.

In de uitzending van vrijdag zong Bente het lied 'My heart will go on' van Céline Dion. Ze begeleidde zichzelf daarbij op de viool, wat uniek is voor de talentenjacht. Het optreden van Bente is terug te kijken via de website: https://www.thevoicekids.nl/video/bente-my-heart-will-go-on.