Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Korte, maar hevige brand op industrieterrein in Hasselt zorgt voor fikse schade bij SMG Groep

(door Enrico Kolk)

HASSELT - Een korte, maar hevige brand heeft veel schade voor drukkerij SMG Groep opgeleverd. "Van buiten lijkt het mee te vallen, van binnen is de (im)materiële schade niet te overzien", stelt een officier van dienst op Twitter.

Hij noemt het, gezien de brandschade, 'een wonder' dat het pand nog staat. "Alles te danken aan de uitzonderlijke prestatie van de posten Hasselt, Zwartsluis, Genemuiden en Zwolle."

De brand brak maandagmiddag aan het begin van de middag uit. Om 13.15 uur kwam er een brandmelding bij de brandweer via het automatische meldsysteem. Binnen 10 minuten schaalde de brandweer op naar grote brand en later nog naar zeer grote brand. De brand woedde vooral binnen in het pand; aan de buitenkant is weinig te zien.

Wel waren er korte tijd donkere rookwolken zichtbaar. Die trokken na verloop van tijd weer weg.

Hulpdiensten uit de wijde omgeving werden opgeroepen om de brand te bestrijden, er waren dan ook veel brandweerwagens en -lieden aanwezig. Ook politie en ambulancepersoneel waren ter plaatse.

De brandweer heeft de brand op het industrieterrein in Hasselt weten te blussen in zo'n twee uur tijd. Rond 15.00 gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. “De brand is geblust, en overslag is voorkomen. Er is wel aanzienlijke brand- en rookschade aan inventaris”, aldus de Veiligheidsregio.

De brandweer ventileerde de ruimtes, die waren gevuld met rook en water.

Afbeelding
Afbeelding