Coronaproof Euifeest

HASSELT - De Hasselter Oranjevereniging werkt aan een coronaproof editie van het Euifeest in 2021. De plannen daarvoor worden volgende maand bekendgemaakt.

"Achter de schermen zijn wij al druk bezig met een coronaproof agenda met betrekking tot het Euifeest", schrijft de vereniging. "Wil jij weten wat er al voor plannen zijn? Houd dan op dinsdagavond 11 mei een gaatje vrij in je agenda om online deel te aan onze ledenvergadering."

Tijdens de ledenvergadering wordt het jaarverslag behandeld en worden de nieuwe bestuursleden van de vereniging voorgesteld.

Rijbewijs afgepakt

HASSELT - Een 58-jarige motorrijder uit Hasselt mag voorlopig niet rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd door de politie.

De man werd vorige week donderdag, aan het eind van de middag staande gehouden op de Verkavelingsweg. Hij reed daar 114 kilometer per uur, waar 60 is toegestaan,

De politie nam zijn rijbewijs direct in.

't Winkeltien

GENEMUIDEN - Het winkeltje in 't Olde Staduus is sinds dinsdag 6 april weer open. Om die open te houden, zijn nog wel enkele vrijwilligers nodig.

"In de winkel werken we met tijden van twee uur, niet veel en gemakkelijk om tijden samen te delen. Ook jongeren zijn welkom en krijgen de kans om leuke dingen te leren", laten de vrijwilligers weten.

In de winkel kunnen mensen terecht voor Gaellemuniger kunstkaarten van Frouk Alice Weijs. kaarten van Lia Bos, verschillende tassen, matjes, kaarten, boekjes van de plaatselijke musea. "Nu ze zelf niet open kunnen, is dit toch een mogelijkheid om hun te steunen en een Gaellemuniger cadeautje weg te geven."

Ook brandhoutjes, diverse presenteerplanken, weerberichten, Gaellemuniger vlaggetje voor de tent, boot of camper zijn er te koop. Daarnaast zijn er diverse andere producten verkrijgbaar, waarvan voor weinig geld een leuk presentje gemaakt worden. "Hoera, ook onze homemade advocaat is weer te koop. Ook verkopen we voor Philadelphia onder andere boterkoek, brok, notenkoek."

GOV-loterij

GENEMUIDEN - Na het succes van de Sinterklaas- en Oud en Nieuwshow heeft de Genemuider Ondernemers Vereniging (GOV) nu een loterij bedacht voor Koningsdag.

"Mensen kunnen loten kopen voor 5 euro per stuk. De prijzen kopen we bij alle GOV-leden", legt Anneke van Dijk van de vereniging uit. Ook de loten zijn bij de leden te koop.

De ondernemers hebben een 'pittige tijd', merkt ze op. "Dus het geld dat overblijft, dat doen we terug naar leden van de vereniging." Volgens haar een 'win-winsituatie'. "We hebben hele vorstelijke prijzen en mensen steunen de plaatselijke ondernemers."
De trekking wordt live gedaan in een show die te volgen is op de website www.jevindthetingenemuiden.nl.