Expositie Corona & Kunst in 't Olde Staduus

GENEMUIDEN - Burgemeester Bilder opende onlangs de expositie 'Corona en Kunst' in 't Olde Staduus.

"Corona heeft in de gemeenschap van Zwartewaterland diep ingegrepen. Op het hoogtepunt van de eerste uitbraak hoorde Genemuiden en Hasselt bij de plaatsen met de hoogste slachtoffers in Nederland", schrijft een medewerker van 't Olde Staduus in een persbericht.

En ook nu nog worden telkens mensen positief getest. "Vooral de grilligheid van het virus veroorzaakt een diepe indruk in onze gemeente en geeft sterke gevoelens van onbehagen."

Een en ander heeft Genemuider kunstenaars aangezet om hun gevoelens, ervaringen, emoties weer te geven in een creatieve uiting met de bedoeling om herkenning, soms relativering, maar ook troost te bieden.

Ongeveer twaalf amateurkunstenaars hebben meegedaan en er is een breed scala van voornamelijk schilderijen bijeengebracht. Deze zijn nu te bekijken in 't Olde Staduus.

Wanneer mensen de schilderijen willen bekijken, dan is dat mogelijk. Ze kunnen bellen naar 06-22037035 voor een afspraak.

De deelnemende kunstenaars zijn: Katrien Blokzijl, Gerrie van Dijk, Magdalien van Dijk-Verwoerd, Katrina Groen-Jongsma, Ellen Hilhorst-Raben, Nellie Starreveld-Trommel, Jan Altena, Johannes van den Berg, Marinus Burgmeijer, Co Mateboer en Johan Voorhorst.

Van de opening en de expositie zelf is een film gemaakt. Die is te bekijken via https://breman.net/expositie-in-t-olde-staduus/