Zienswijze tegen Lelystad Airport

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - Waarom heeft de gemeente geen zienswijze ingediend op de natuurvergunning voor Lelystad Airport? Dat vraagt CDA-raadslid Martijn Riezebosch zich af, in schriftelijke vragen aan het college.

Negen Overijsselse gemeenten én de provincie dienden een zienswijze in, omdat ze willen dat er een streep wordt gezet door de natuurvergunning die nodig is voor de uitbreiding van Lelystad Airport.

Het grootste struikelblok voor de provincie en gemeenten is dat de vergunning wordt aangevraagd voor de eerste 10.000 vliegbewegingen, terwijl nu al duidelijk is dat Lelystad Airport door wil groeien naar 45.000 vliegbewegingen.

Riezebosch vraagt zich af of op het gemeentehuis in Hasselt bekend was dat dit bezwaar aangetekend zou worden. Onder de negen gemeenten bevinden zich alle omliggende gemeenten van Zwartewaterland. "Als u hiermee bekend was, wat zijn dan de overwegingen geweest om deze zienswijze niet mede in te dienen?", bevraagt hij het college.


Het raadslid is ook benieuwd naar het vervolg: "Kunt u aangegeven hoe u tegen de uitbreiding van Lelystad Airport aankijkt?", vraagt hij zich af. "Het gaat dan niet alleen om de vergunning die is aangevraagd voor de eerste vliegbewegingen, maar ook naar de verwachte doorgroei."

De antwoorden op deze vragen worden op een later moment verwacht.