Sportclub-Flevo Boys op 3 oktober. De clubs treffen elkaar weer tijdens het Heutink & Heij Regiotoernooi.
Sportclub-Flevo Boys op 3 oktober. De clubs treffen elkaar weer tijdens het Heutink & Heij Regiotoernooi. Foto: Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden niet met
nieuwe spelers bij regionaal toernooi

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTEWATERLAND/SINTJANSKLOOSTER - Sportclub Genemuiden zal bij het regionale toernooi, dat staat gepland voor mei en juni, niet aantreden met nieuwe spelers. Bij dit toernooi zijn Sportclub Genemuiden, WHC, Staphorst, Berkum, Urk en Flevo Boys de deelnemende ploegen. De organisatie blijft in handen van Cor Heutink (Sportclub Genemuiden) en Dennis Mulder (WHC), maar het toernooi wordt afgewerkt volgens de richtlijnen van de KNVB. Daarentegen kan Olympia straks wel aantreden met nieuwe spelers.

Vorig jaar oktober gingen de voetbalcompetities in het slot. Gaandeweg kwamen er steeds meer initiatieven om alternatieve toernooien te organiseren in het geval dat de competities niet meer zouden worden hervat.

Heutink en Mulder waren er vroeg bij met de lancering van een eigen regionaal toernooi, waarbij ook de tweede teams van de deelnemende ploegen aan elkaar worden gekoppeld. De KNVB kwam lanceerde in februari de Regio Cup en kwam met verschillende eisen. Zo mogen clubs in de Regio Cup niet spelen met nieuwe aanwinsten. Clubs mogen wel eigen toernooien organiseren, maar de KNVB heeft duidelijk laten weten dat de bond het claimrecht heeft op arbiters.

Dat is niet zonder gevolgen gebleven voor het toernooi dat wordt georganiseerd door Heutink en Mulder. Het toernooi, dat de noemer Heutink & Heij Regiotoernooi heeft gekregen, gaat onderdeel uitmaken van de Regio Cup. Wel houden Heutink en Mulder de organisatie in eigen hand, maar dat gaat volgens de richtlijnen van de KNVB verlopen. “We hopen nog steeds dat we in mei kunnen starten. Lukt dat niet, dan gaan we een halve competitie spelen”, aldus Heutink.

DESZ

Henk ten Klooster van DESZ is de grote initiator van een toernooi van DESZ met ASC ’62, ZAC, Be Quick ’28, De Weide, Vroomshoopse Boys, FC Meppel en d’Olde Veste ’54.

“We hebben DESZ afgemeld voor de Regio Cup. Voor ons toernooi vullen we zelf de scheidsrechters in. We moeten eerst maar eens zien dat we kunnen voetballen. Ik moet het nog zien. Alles was gebaseerd op een start op 1 mei. Dan kunnen we doorvoetballen tot 29 juni. Maar dit scenario heb ik eigenlijk al laten varen”, aldus Ten Klooster.

Olympia '28

Olympia speelt een regionaal toernooi met VHK, Rouveen, SVN '69, Vitesse '63 en SVM. Egbert Lassche van VHK is een van de organisatoren. Hij heeft begrip voor de KNVB.

"Ik snap dat de KNVB scheidsrechters nodig heeft voor de eigen toernooien. Daar heb ik begrip voor. Voor ons toernooi hebben we vier scheidsrechters geregeld die bij toerbeurt fluiten.” Evenals het toernooi van DESZ blijft ook dit toernooi zelfstandig. "We hanteren onze eigen regels, bij de Regio Cup mag dat niet. Wat ons betreft mogen de clubs aantreden met nieuwe spelers”, besluit Lassche.