Corona en kerken

(vervolg van voorpagina)

17 procent van de mensen met corona, kreeg dat op het werk. “We vragen aan mensen waar ze denken dat ze het hebben opgelopen”, zegt Schuurman. Daarbij vraagt de GGD ook of mensen naar de kerk zijn geweest.

Harde cijfers over besmettingen in kerken zijn er echter niet. “We houden clusters in de gaten en ook kleine/grote uitbraken, zoals in een bedrijf, maar het kan ook een bijeenkomst zijn geweest, zoals een begrafenis of kerkdienst.”

Clusters en uitbraken wil de GGD snel in de kiem smoren. “Dat doen we in samenwerking met betreffende partijen en gemeenten, en dat gaat goed.”

Inbraak

ZWARTSLUIS - Inbrekers wisten vorige week binnen te komen in een woning aan de Zomerdijk. Tussen donderdag 15 april 20.00 en vrijdag 16 april 17.30 uur vond de inbraak plaats.

De inbrekers zijn het huis aan de achterkant binnengekomen en hebben spullen meegenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Aanrijding

HASSELT - Een auto kwam vorige week woensdag in aanrijding met een brugleuning op de kruising Verkavelingsweg/Boerderijweg.

Het ongeval, waarvan de oorzaak onduidelijk is, had tot gevolg dat het voertuig 180 graden draaide.

De auto moest afgesleept worden en de bestuurster is voor de zekerheid nog nagekeken door het ambulancepersoneel. Ze bleek ongedeerd en kon haar weg vervolgen.