Roel Withaar
Roel Withaar Archief

Stand van zaken

We leven nu in week 16 van het jaar 2021, 5 weken na de verkiezing van de Tweede Kamer der Staten Generaal van ons land. Door een stommiteit van één van de eerste formateurs hebben onze, altijd zeer positief ingestelde, media inzicht gekregen in geschreven informatie welke explosief bleek te zijn.

De gevolgen zijn bekend, de formateurs van het eerste uur trokken zich terug, een debat in de pas verkozen tweede kamer over wie wat opgeschreven zou hebben en waarom, een demissionaire minister-president die zwaar onder vuur kwam te liggen vanwege uitspraken over zijn geheugen en over onwaarheden die hij zou hebben geuit. Gelogen zou hij hebben volgens vooral de oppositie partijen en de kleinste coalitie partij.

De vraag die na al die commotie bij mij opkwam: welke van de 149 nieuw verkozen parlementariërs zou in zijn politieke loopbaan nog nooit een leugen verteld hebben ??

Het zou wel eens aardig zijn om een voorstel in te dienen dat het kamerlid, dat nog nooit een onwaarheid heeft verkondigd, direct minister-president wordt.

Mochten er zich dan één of meerdere kandidaten melden, zou ik wel eens willen zien wat onze landelijke, zeer positieve, media van hun heel zou laten.

Ik denk dat geen van de kandidaten dit aan zou durven.

Maar genoeg over Den Haag, als gemeente Zwartewaterland zijn wij bezig met andere zaken, er is nog geen oplossing voor de uitrit naar de Zwartewaterweg in Hasselt, het verkeersplan in dezelfde stad is ook nog niet waar we het hebben willen, het vuurwerkgebulder in Zwartsluis nog niet verstomd, perikelen rond de uitbreiding van het industrieterrein in Genemuiden ook nog niet allemaal opgelost.

Dan de Regionale Energie Strategie, waar komen de windmolens en de zonnevelden, wie gaat die aanleggen en beheren? Zit de hele regio wel op dezelfde golflengte, en hoe zit het landelijk, er zijn al gemeenten die geen windmolens of zonnevelden willen, die prefereren waterstof energie of zelfs kernenergie, Zeeland zegt kom maar op met een nieuwe kerncentrale. Deze duurloop is nog niet bij de finish.

En dan natuurlijk waar we allemaal nu wel genoeg van hebben, de corona- crisis. Ruim een jaar gaan we hier nu al onder gebukt en langzaam naderen we de overwinning op het virus.

Hopelijk zullen deze maand nog de beperkingen voor het sociale leven enigszins versoepeld worden, en dan tijdens de zomermaanden terugkeer naar het normale leven.

Ik wens u moed en vertrouwen voor de komende tijd.

Roel Withaar
Gemeentebelangen Zwartewaterland.