Scholieren Agnietencollege sporten weer in de openlucht bij DESZ

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - De leerlingen van het Agnietencollege sporten sinds vorige week weer bij DESZ. In deze coronatijd is het verfrissend om lekker buiten te sporten.

Door de lockdown zaten de scholen maandenlang dicht. Toen de scholen weer open gingen, zijn ook de sportlessen weer op gestart. Er wordt lesgegeven aan halve klassen. Aanvankelijk in de sporthal van het Agnietencollege. “Daarin zit een speciaal ventilatiesysteem”, vertelt locatiedirecteur Gert Voerman.

Sinds vorige week wordt er weer buiten gesport door de leerlingen van het Agnietencollege. Ook dit jaar gebeurt dit bij voetbalvereniging DESZ en ook hier betreft het halve klassen.

En de sportlessen worden coronaproof gegeven. “Geen sporten waarbij er persoonlijk contact is, zoals bijvoorbeeld judo”, aldus Voerman.

Volgens de locatiedirecteur vinden de scholieren het lekker om buiten te sporten. “En het is gezond.”

En dat is geen overbodige luxe in coronatijd waarin het sporten al geruime tijd onder druk staat. Het Agnietencollege doet er alles aan om de leerlingen te laten sporten. “Hoe meer bewegen, hoe beter het is”, besluit Voerman.