Testlocatie Genemuiden in mei dicht

GENEMUIDEN - De coronatestlocatie van OK Vitaal sluit per 1 mei de deuren. "Onze taak is voltooid", volgens de ondernemerskring, die stelt dat het bestaan 'minder noodzakelijk' is geworden. De locatie blijft wel intact.

"Het doel van de ondernemerskring Genemuiden, en dus van de OK Vitaal, is en was een vitaal industrieterrein", vertelt de kring in een persbericht. "Met het opzetten van de OK Vitaal wisten ze daar een flinke bijdrage aan te leveren in de achterliggende periode."

"In oktober 2020 hadden bedrijven er baat bij om snel duidelijkheid te krijgen over de vitaliteit van hun medewerkers zodat de bedrijfsvoering zo goed en snel als mogelijk doorgang kon vinden. Op dat moment was er geen optie om dit elders te realiseren, waardoor de realisatie van de OK Vitaal veel nut had."

Het aantal testafspraken nam de afgelopen tijd gestaag af, waardoor het testen ook niet langer meer efficiƫnt in te richten was. "Gelukkig zijn er vele andere mogelijkheden om snel een testuitslag te verkrijgen, door onder andere de GGD en organisaties die met subsidie kunnen testen. Deze ontwikkelingen juichen wij toe, want daarmee realiseren we een vitaal industrieterrein: dat is ook waar het de OK Vitaal om te doen is."

Mochten er in de komende maanden ontwikkelingen zijn, waardoor heropening van de testlocatie nuttig blijkt, dan is OK Vitaal naar eigen zeggen snel weer operationeel.

"We zijn de medewerkers van de OK Vitaal dankbaar voor hun inzet. Samen mochten we in een onzekere tijd een bijdrage leveren aan een vitaal Zwartewaterland. Ook onze leden hartelijk bedankt voor het vertrouwen en de vele mooie reacties die we ontvingen gedurende deze periode."