Afbeelding
Beeld: Google Streetview

Parkeren: ‘Ga dan gewoon handhaven'

(door Enrico Kolk)

HASSELT - Bewoners van de Ziekenhuisstraat zijn boos over het plan van de gemeente om parkeerplaatsen in de straat te verwijderen. Ze zijn bang dat de Vicariehof een 'dumpplaats' zal worden.

“Nu staan er in de avonden en weekenden steevast twaalf auto's geparkeerd in de Ziekenhuisstraat. Dit zal in jullie voorstel maximaal vijf zijn", schrijven ze in een brief aan de gemeente. "Omdat maar weinig mensen de cursus sociaal parkeren hebben gevolgd, zal de Vicariehof als dumpplaats volstromen met elders niet te parkeren auto's."
Ze doen het voorstel om het trottoir aan de noordkant van de Ziekenhuisstraat te verwijderen en de extra vrijgekomen ruimte te gebruiken. "Dit geeft voldoende ruimte voor een rijbaan en parkeervakken. De parkeervakken kunnen dan aan de noord- of zuidzijde ingetekend worden."
In de Vicariehof kan de gemeente ook het nodige doen, denken de Hasselters. "Maak hier bijvoorbeeld parkeren mogelijk voor alleen vergunninghouders voor hun eigen huis. Of teken hier ook een aantal vakken in. Zodat hier ook de toegankelijkheid gegarandeerd is. En voor de rest: ga dan gewoon handhaven, schrijf bonnen uit, de parkeervakken geven immers duidelijkheid. En geef onze wijkagent een openbaar ons bekend mobielnummer om foutparkeerders aan te melden, via de app met foto's zodat er opgetreden kan worden."