Startpakket voor ouders met baby-groentehapjes

ZWARTEWATERLAND - Alle ouders in Zwartewaterland met een baby krijgen vanaf nu bij het consultatiebureau een startpakket mee van Groentehapjes in 10 stapjes.

“Het startpakket helpt ouders om op een leuke en praktische manier te oefenen met de eerste groentehapjes. De baby’s kunnen gelijk in de start van hun leven wennen aan de smaak van groente”, aldus Jongeren Op Gezond Gewicht Zwartewaterland (JOGG).

"Smaak ontwikkelt zich in het eerste levensjaar. Voor de smaakontwikkeling is het belangrijk dat een baby meerdere keren, en soms wel 10 tot 15 keer, een groente(smaak) proeft. Vaak weten ouders dit wel en bieden ze hun kinderen wel groente aan, maar eten de kinderen het ook op? Dat is een hele uitdaging." Met de groentecampagne wil JOGG de ouders hierbij helpen, onder andere met dit initiatief voor de baby’s. Het groentehapje dient als kennismaking met nieuwe (groente) smaken. "Zo leert een baby stap voor stap de groente te herkennen en lekker te vinden."

Om ouders te helpen om stap voor stap voor de groentehap te gaan, is er een Groentehapjes in 10 stapjes pakket ontwikkeld. Dat is onderdeel van de landelijke campagne: Groente …Zet je tanden er in! Het pakket bestaat uit een stappenkaart, een folder met tips, een magnetenpuzzel en een ijsblokjeshouder waarin ouders de geprakte groente in kunnen vriezen.