Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Feest op de BSO: de deuren zijn weer geopend

GENEMUIDEN - Feest op de buitenschoolse opvang (BSO) vorige week woensdag. De deuren zijn weer voorzichtig open na een lange tijd van sluiting. “Wat fijn dat iedereen na schooltijd weer bij ons op de groep mag komen; reden voor een feestelijke ontvangst”, aldus ‘t Startblok in Genemuiden.

De rode loper lag klaar voor alle kinderen die naar de LIttle Beezz of de Heppie Beezz komen. Ook was er een traktatie om te vieren dat de BSO voor iedereen weer is geopend.

“Het is erg leuk om iedereen weer te zien; veel kinderen zijn in de tijd van de noodopvang gegroeid, hebben van alles meegemaakt en veel te vertellen”, vertellen medewerkers van de BSO.

Ze merken dat kinderen blij zijn om hun routine weer op te pakken. “Voor de ouders is het natuurlijk ook weer fijn om, na een lange periode van passen-en-meten met de opvang voor hun schoolgaande kinderen, weer terecht te kunnen bij het vertrouwde opvangadres.”

Helemaal zoals vanouds is het nog niet. “We moeten ons natuurlijk houden aan de regels. De kinderen van de verschillende basisscholen worden opgevangen op een eigen plek en deze groepen spelen beurtelings buiten; BSO in de eigen ‘bubbel’ zoals dat heet.”

Maar... het begin is er en daar zijn kinderen, ouders en pedagogisch medewerksters van Stichting Kinderdagcentra Zwartewaterland-locatie Genemuiden erg blij mee.