Bromfietsrijden zonder rijbewijs

HASSELT - Het rijden op een bromfiets zonder daarvoor een rijbewijs te hebben, is een 16-jarige jongen vorige week duur komen te staan.

Hij werd woensdag op de Zwartewaterweg in Hasselt staande gehouden door de politie. Toen bleek dat de jongen geen rijbewijs had, heeft hij een bekeuring gekregen.

Politiebord gestolen

HASSELT - Politieagenten hebben waarschijnlijk wel even beteuterd gekeken. Drie personen wisten in de nacht van 16 op 17 april een parkeerbord van de politie weg te halen.

Bij het gemeentehuis in Hasselt heeft de politie een aantal gereserveerde parkeerplaatsen. Daarvoor staan bordjes en één daarvan is nu gestolen.

“Op camerabeelden is te zien dat dit door drie personen wordt gedaan. Ben jij diegene die het bord heeft gestolen? Ken je diegene dit het heeft gedaan of weet je waar dit bord is dan komen wij graag in contact”, aldus de politie, die de diefstal ‘zinloos’ noemt.

Voedselbank-actie

HASSELT - Jumbo Mulder houdt vanaf vandaag (woensdag) een actie met de voedselbank. Klanten kunnen aan de kassa één euro doneren door de speciale voucher te laten scannen. Jumbo verhoogt dit bedrag: voor elke euro die gedoneerd wordt, doet Jumbo er 25 cent bij.

"We bieden inwoners in de omgeving heel graag een steuntje in de rug in deze moeilijke en onzekere tijd", aldus een medewerker van de supermarkt. "We hopen dan ook dat onze klanten dit initiatief omarmen en bij het afrekenen van hun boodschappen een euro willen doneren. Met elke bijdrage kunnen we samen het verschil maken voor mensen die hulp van de voedselbanken goed kunnen gebruiken."

Plannen gezocht

REGIO – 4D Stimuland zoekt mensen met plannen voor hun omgeving. “Wil jij je buurt of omgeving mooier en groener maken? Heb je een idee maar weet je niet goed wat je ermee kan? Neem dan contact op met de 4D-makelaar in jouw regio. Zij kan je helpen om jouw idee uit te voeren.”

Samen met het team Sociale Kwaliteit van de Provincie Overijssel organiseren de 4D-makelaars elke maand een spreekuur. “Kom maar op met je mooie ideeën en meld je aan.”

Voorbeelden van initiatieven zijn het ontwikkelen van ontmoetingsplekken die aansluiten op de anderhalvemetersamenleving, het gezamenlijk inrichten van openbare ruimte of het organiseren van lokale maatschappelijke, culturele of sport activiteiten. “Denk bijvoorbeeld aan locatietheater, het bereiken van nieuwe doelgroepen voor lokale sportverenigingen of projecten die eenzaamheid voorkomen.”

Het eerstvolgende online spreekuur is donderdag 6 mei tussen 9.00 en 14.00 uur. Aanmelden kan per mail of telefonisch via info@stimuland.nl of 06 – 13 48 85 79. Meer informatie is te vinden op het web: www.stimuland.nl/4d/.