Alcoholrijder

GENEMUIDEN - Een 19-jarige jongen raakte in de nacht van zaterdag op zondag zijn brommer-rijbewijs kwijt. De jongeman werd staande gehouden toen hij met zijn snorfiets over de Simondsstraat in Genemuiden reed.

De politie nam een blaastest af en daaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kan een bekeuring verwachten.

Drankrijder

ZWARTEWATERLAND - Koningsnacht was voor een 26-jarige Zwartewaterlander wellicht gezellig en toch ook weer niet. Toen hij rond 3.45 uur, tijdens de geldende avondklok, op een snorfiets reed, hield de politie hem staande.

Tijdens een alcoholcontrole bleek dat hij onder invloed van alcohol reed. De politie gaf hem daarvoor een bekeuring.

Beschonken rijder

HASSELT - Koningsdag resulteerde er voor een 41-jarige Hasselter in dat zijn rijbewijs werd afgepakt. 's Avonds om 23.20 werd hij door de politie van een snorfiets geplukt omdat hij onder invloed zou rijden.

Op straat nam de politie een ademtest af om vervolgens aan het bureau een ademanalyse uit te voeren. De uitslag van de ademanalyse was niet gunstig en zelfs zo hoog dat zijn rijbewijs ingevorderd werd.

Drugsrijder

HASSELT - Vrijdagmorgen is een 37-jarige automobilist aangehouden op de Ambachtsweg. De man uit Grafhorst reed onder invloed van drugs.

De politie nam een speekseltest bij hem af en die sloeg positief uit. De man is overgebracht naar het bureau voor bloedonderzoek. Nadere uitslag hiervan moet nog volgen.

Graffitispuitertjes opgepakt

HASSELT - Twee 14-jarige jongens zijn zondagnacht betrapt op het spuiten van graffiti. Ze deden dat aan de Bagijnenkamp in Hasselt.

De politie kreeg er een melding van en startte een korte zoektocht. De twee jongetjes werden in de buurt aangetroffen met graffitibussen. "Beide jongens zijn overgedragen aan hun ouders en het onderzoek volgtā€, aldus de politie.