Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Stadsbewegers presenteren zich

(door Enrico Kolk)

HASSELT - Veel publiek: dat is tegenwoordig bijna nergens te vinden. Nouja, op de markt zijn nog wel mensen. Dat bedachten ook René Pastoor, Nico Würsten en Jessica van Brussel.

Zaterdagmorgen presenteerden zij zich in Hasselt met hun ideeën, waarmee ze kans maken op een stadscheque. Würsten en Pastoor bedachten samen een Wandel-app. "Door Hasselt wandelen met muziek die is opgenomen in de Grote Kerk. De muziek is te beluisteren in een eenvoudig te downloaden app", schrijven ze over hun idee. "De opnamen variëren van up-tempo tot easy listening en worden afgewisseld met citaten van onder andere Thomas à Kempis over pelgrimage."

Hun idee richt zich actieve wandelaars met oog voor het religieuze erfgoed, pelgrims die rust en bezinning zoeken en camperaars.

Daarnaast zou Pastoor 'Doeks uut Hasselt' weer in het leven willen roepen. Een filmpje dus. "We kunnen hiermee Hasselt meer zichtbaar maken, als stad met historie en een open vizier op de toekomst. Natuurlijk met kwinkslag naar "Moderne tied'n” maar nu met "Tied veur 't nij geniet'n”."
Jessica van Brussel probeerde Hasselters zaterdagmorgen over te halen om te stemmen op haar idee: een boomhut in het Van Stolkspark. Samen met Groep 7 van De Toermalijn en Juf Erna bedacht ze het plan voor een hippe houten speelhut, met daarbij een houten picknicktafel.