Afbeelding
qr-code

Extra dienst

GENEMUIDEN - De Hervormde gemeente houdt sinds afgelopen zondag een extra dienst. Nu er weer iets meer kerkgangers welkom zijn, maakt een vierde dienst mogelijk dat er nog meer mensen een dienst kunnen bijwonen.

De extra dienst wordt op zondag om 17.00 uur gehouden in het Hervormd Centrum.

Nieuwe website

ZWARTEWATERLAND - Het project ‘Maak je har(d)t voor je relatie’ Zwartewaterland heeft een nieuwe website. Het project is nu te vinden op: www.hardtvoorjerelatie.nl.

Vorig jaar is het project gestart als pilotproject. "Als we terugblikken zijn we dankbaar dat dit mooie initiatief steeds meer voeten aan de grond heeft gekregen en nu een officiële status heeft binnen Zwartewaterland", zegt Margreet Breman.

Zij is als coördinator en hulpverlener verbonden aan dit project. "Al heel wat mensen hebben contact gezocht die op de een of andere wijze hulp nodig hadden met betrekking tot dit project. Mooi, leerzaam en diepgaand waren de ontmoetingen en gesprekken. Maar wat is er een leed in een eenzame of gebroken relatie”, merkt Breman op.

Ze noemt het 'een moeilijke en onzekere tijd'. "De coronacrisis heeft veel impact op de samenleving en dus ongetwijfeld ook in de relaties. Het kan soms veel spanningen teweeg brengen en dat kan de nodige weerslag hebben op een gezin. Schroom niet om contact te zoeken. Juist nu."

Taartenactie

GENEMUIDEN - De zendingscommissie van de Hervormde gemeente verzorgt zaterdag 22 mei (de zaterdag voor Pinksteren) een taartenactie voor Stichting Gave. Taarten kunnen tot 8 mei besteld worden.

Die stichting verlangt ernaar dat de vluchtelingen die naar Nederland komen, worden gezien en geliefd. Gave is een interkerkelijke organisatie. Als relatiemanager bij Gave is Anita Eenkhoorn uit Genemuiden het contact tussen de lokale kerken/vrijwilligers en Gave. “Zij inspireert, traint en ondersteunt vrijwilligers om contacten op te bouwen en Gods liefde te delen door middel van verschillende activiteiten en projecten: soms gebundeld in een House of Joy, een gebouw dichtbij een AZC”, aldus de stichting.

Meer informatie daarover is te vinden op www.gave.nl/anitaeenkhoorn. 40 procent van de opbrengst gaat rechtstreeks naar Stichting Gave. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door AH Bart Knap en Bakkerij Wim Blom. Het bestelformulier voor de taarten is te vinden op www.hervormdgenemuiden.com. Bestellen via de QR-code is ook mogelijk.

Afbeelding