Vier clubs genomineerd voor 'Club van het jaar'

ZWARTEWATERLAND - Vier clubs uit Zwartewaterland zijn genomineerd voor de verkiezing van het jaar. Dat zijn: Hasselts Fanfare, Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt, De Zwartewaterruiters en Christelijk Fanfarekorps Irene.

De clubs maken daarmee kans op de titel in de gemeente Zwartewaterland, de provincie Overijssel en ook op de landelijke titel.

"Het is een uitdagend jaar geweest voor alle sportclubs en cultuurverenigingen. Desondanks was de veerkracht groter dan ooit en namen veel clubs mooie initiatieven om de verbondenheid met de leden en de buurt te behouden", aldus Hasselts Fanfare. Die vereniging vraagt in een persbericht aandacht voor de verkiezing. Daarin worden de optredens bij de verzorgingstehuizen en huisartsen, de livestream voor het afstudeerconcert van Hans Bosman met ruim 2.500 kijkers, het 'Hoog van de Toren blazen' en de YouTube drumlessen genoemd als activiteiten die toch doorgingen. "Al deze activiteiten zijn georganiseerd met in achtneming en respect voor alle maatregelen en zorgden ervoor dat zowel de leden als de kijkers/luisteraars alsnog konden genieten van muziek."
Irene wil club van het jaar worden omdat de vereniging een metamorfose ondergaan heeft tijdens de coronacrisis. "Om weer muziek in de jeugdafdeling te krijgen", legt de vereniging uit. "Ondanks het coronavirus is het aantal jeugdleden bij de vereniging toegenomen omdat met elkaar muziek maken leuk is."

De Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt noemt het 'een heftige tijd voor iedereen'. "Iedereen heeft hier hinder van, ook wij als Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt. Maar ook wij maken er het beste van. Eén voorbeeld willen wij graag delen. Een aantal leden van ons heeft afgezwommen voor het C-diploma. Ouders mochten hier helaas niet bij zijn. Voor ons des te meer een reden om een groot feestje van te maken", wordt de nominatie van de vereniging gemotiveerd. "Leuke foto’s en filmpjes maken voor de ouders, zodat zij er toch een beetje bij zijn. En natuurlijk kon een cadeautje niet ontbreken toen iedereen vol trots zijn/haar diploma in ontvangst kon nemen. Dit leidde uiteindelijk tot positieve reacties van ouder en kind. Hier doen wij het uiteindelijk voor."

Stemmen

Om een titel te winnen zijn minimaal 50 stemmen en een motivatie nodig. Stemmen kan tot 24 mei via www.clubvanhetjaar.nl.