Afbeelding
Foto: Jongerenwerk Zwartewaterland/Facebook

Jongeren aan het werk in ‘sociale moestuin’

HASSELT - Een groep jongeren is vorige week aan de slag gegaan in de ‘sociale moestuin’ in Hasselt. “In samenwerking met jongeren uit Hasselt en Zwartsluis hebben wij letterlijk ons steentje bijgedragen aan de sociale moestuin in Hasselt”, schrijft het jongerenwerk op Facebook. “Een mooi initiatief waar wij ons samen met jongeren graag voor inzetten.”

Deze moestuin is de plek waar iedereen die van buiten zijn houdt, van tuinieren, van schoffelen, van oogsten of gezellig samen-iets-doen houdt, welkom is, aldus Welzijn Zwartewaterland, een paar maanden geleden.

De moestuin is bedoeld voor ouderen, maar ook voor mensen met een beperking, de ‘nieuwe Nederlanders’ en mensen die niet meer zelfstandig een eigen tuin kunnen onderhouden. “Met de bloemen en de groenten en kruiden gaan we de Buurtkamer Plus, de Hazelaar, JP van de Bent en misschien wel de Linde, maar natuurlijk ook de deelnemers zelf blij maken.”
De moestuin is gevestigd op het terrein van Volkstuinenvereniging Nut & Genoegen in Hasselt. De bedoeling is dat er ook een tuinhuis, kas, fruitbomen en een ontmoetingsplek met een aantal bankjes komen.

De planning is dat de moestuin volgende maand definitief van start gaat.

Contact

Mensen die graag bij de moestuin betrokken willen worden of vragen hebben, kunnen contact opnemen met Monique Platel via 06-20977785.