Jasper van der Stouw
Jasper van der Stouw Foto: Pedro Sluiter

Jasper van der Stouw: 'Te weinig plezier voor nog een jaar Olympia'

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE/HASSELT - Jasper van der Stouw keerde vorig jaar terug naar Olympia ’28 met het idee om zijn loopbaan af te sluiten bij de club uit Hasselt, maar daar is hij op teruggekomen. De verdediger speelt komend seizoen bij Hattem. “Ik had plezier bij Olympia, maar te weinig om er nog een jaar aan vast te plakken”, aldus Van der Stouw.

Van der Stouw moest vorig jaar lang nadenken over zijn toekomst. Destijds speelde hij Berkum. Een van de opties was om terug te keren bij Olympia ’28. “Dan is de cirkel rond”, vertelde hij in maart 2020 in een interview met De Swollenaer. Uiteindelijk keerde hij daadwerkelijk terug naar Hasselt. “Dat was een keuze op gevoel, maar al mijn beslissingen heb ik op gevoel gemaakt”, vertelt Van der Stouw.

Vijf verschillende clubs

En dus ook zijn keuze om komend seizoen over te stappen naar Hattem. Het wordt zijn vijfde club. Van der Stouw, tegenwoordig woonachtig in Zwolle, begon zijn loopbaan bij Olympia, dat toen in de tweede klasse acteerde. In 2009 koos hij voor HZVV. Hij wilde zich voetballend en persoonlijk ontwikkelen. Na twee jaar Hoogeveen speelde hij één seizoen bij WHC.

Daarna keerde hij terug bij HZVV. Na één seizoen HZVV voetbalde hij drie seizoenen voor Berkum. Daarna volgde twee jaar WHC, waarna hij weer terugkeerde bij Berkum. Na twee seizoenen in de hoofdklasse met Berkum besloot hij vorig jaar om terug te keren op het vertrouwde nest bij Olympia.

Hattem heeft ambitie om te promoveren. Het lijkt me mooi om daar onderdeel van uit te maken.

Vreemd voetbaljaar

Door corona werd het een vreemd voetbaljaar. Na vier competitieronden werden de competities in het slot gegooid. Een herstart bleef uit. Van der Stouw kijkt met gemengde gevoelens terug. “De voorbereiding en de eerste vier wedstrijden van de competitie zijn niet zo gelopen als ik had verwacht. Ik heb me best vermaakt, maar ik heb niet genoeg plezier ervaren om er nog een jaar aan vast te knopen bij Olympia”, vertelt Van der Stouw.

Had dat te maken met de mindere resultaten? “We draaiden een heel moeizame voorbereiding en kregen veel goals tegen. In de competitie hadden we het lastig. Natuurlijk speelt het wel mee in je beslissing dat het niet lekker loopt en dat je onderaan bungelt op de ranglijst. Toch blijft het lastig om conclusies te trekken. We hadden nog maar vier competitieduels gespeeld. Vooraf had ik de hoop dat we leuk konden meedraaien in de middenmoot. Ik had nog wel goede hoop dat we dat konden realiseren.”

Geen goed gevoel

Van der Stouw liet zich leiden door zijn gevoel. Door de mindere resultaten en de coronacrisis was dat gevoel niet optimaal. “Ik ben teruggekeerd bij Olympia. Dan ervaar je of het bij je past of niet. Dat moet je echt ervaren. Binnen de selectie voelde ik een klik en ik had plezier, maar het plezier was niet genoeg voor nog een extra seizoen. Dan kom je tot dit besluit."

Van der Stouw wilde voorkomen dat hij komend seizoen met tegenzin naar de club zou gaan. "Maar het geeft zeker geen fijn gevoel. De bedoeling was namelijk dat Olympia mijn laatste club zou zijn. Ik heb er ook wel begrip voor dat mensen daar wat van vinden, maar ik heb mijn keuze gemaakt op basis van plezier en gevoel zonder iemand tekort te willen doen. Of corona ook een rol heeft gespeeld? Zeker. Normaal leer je elkaar tijdens een seizoen beter kennen. Voor een derdeklasser is dat misschien nog wel belangrijker, maar nu was alles anders en is dat niet gebeurd."

Ambities

Bij Hattem komt hij met Felix Noordberger, Silvan Kersbergen en Jens Borger drie bekenden tegen. Met dit drietal speelde Van der Stouw eerder bij Berkum.

“Ik kan goed met deze jongens. Vorig jaar zeiden ze al tegen me: 'kom bij ons'. Maar toen heb ik gekozen voor Olympia. Maar nu was er een nieuwe situatie ontstaan. Via de jongens is er een gesprek geregeld. Ik heb een gesprek gehad met Hattem-trainer Herman Oosterhaar, de assistent-trainer en iemand van de technische commissie."

"Hattem heeft ambitie om te promoveren. Het lijkt me mooi om daar onderdeel van uit te maken. De randzaken zijn goed geregeld, zodat het eerste elftal optimaal kan presteren en ik kan voetballen met drie jongens waar ik goed mee kan. Dat alles bij elkaar heeft me tot deze keuze gebracht", besluit Van der Stouw.