Afbeelding
Foto: Marieke Galgenbeld

Stadscheque uitgereikt voor boomhut in het Van Stolkspark

HASSELT - Met 12,4 procent van de stemmen is het idee van groep 7 van De Toermalijn de 'favoriet' van de stad. Zij krijgen een Stadscheque van 2.500 euro voor een uitdagende maar veilige boomhut, met lange picknickbank in het Van Stolkspark. Wethouder Rietman overhandigde de enthousiaste klas dinsdag hun stadscheque.

De wethouder verraste ze met een extra prijs. Samen met een illustrator gaat de klas de boomhut ontwerpen. En zij mogen meedenken over de inrichting van het park. Ook de andere genomineerden kregen gisteren een Stadscheque uitgereikt.

Wethouder Harrie Rietman: “Ik ben trots op zoveel stadsbewegers en betrokkenheid in Hasselt. En verrast door het enthousiasme van onze jonge inwoners. Dat zijn toch de stadsbewegers van de toekomst.”

Top vijf

Uit de genomineerden hebben de inwoners een top vijf van favoriete ideeën geselecteerd. “Voor deze top vijf hebben we extra geld beschikbaar gesteld voor het verder uitwerken, vormgeven en versterken van de ideeën”, legt Rietman uit.

“Inwoners van Hasselt inspireren en enthousiasmeren elkaar om het mooie Hasselt op de kaart te zetten. Daar werken we als gemeente graag aan mee", aldus Rietman.

Lees meer op pagina 5.