Geen Laureus Award voor Van der Breggen

Anna van der Breggen is niet beloond met de Laureus Award. Tennisster Naomi Osaka won deze prestigieuze internationale prijs en mag zich internationaal sportvrouw van het jaar noemen.

Van der Breggen verdiende een nominatie met een serie indrukwekkende prestaties. Zo pakte ze in 2020 twee keer goud bij het WK Wielrennen (tijdrit en wegwedstrijd). Ze liet zich kronen tot winnares van de Giro Rosa, won de Waalse Pijl en schreef het EK Tijdrijden op haar naam. Ook was ze de winnaar van de wegwedstrijd op het NK.

Bij de uitreiking van de Laureus Awards viel Van der Breggen buiten de prijzen. Tennisster Naomi Osaka werd uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Ze wist vorig jaar voor de tweede keer de US Open te winnen.


Winst voor Siem
en Karst Kolk

GENEMUIDEN - De fondmannen Siem en Karst Kolk hebben voor een verrassing gezorgd bij de derde vitessevlucht voor leden van PV de Snelvliegers. Het duo wist beslag te leggen op de eerste twee plaatsen. André Roetman eindigde als derde en maakte het podium compleet.

De duiven van Siem en Karst Kolk waren vanuit Quievrain (295 kilometer) goed voor vier toptiennoteringen, want het tweetal legde ook beslag op de plaatsen vijf en zes.