Onder invloed

HASSELT - Een 42-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats reed in de nacht van zaterdag op zondag onder invloed over de Vaartweg. De politie hield haar staande vanwege opvallend rijgedrag.

Agenten onderwierpen de vrouw aan een blaas- en speekseltest. Toen de speekseltest positief uitsloeg, is ze overgebracht naar het bureau voor een bloedproef. “Nader onderzoek volgt”, laat de politie weten.

Botsing

HASSELT - Een vrachtwagenchauffeur zag vrijdagmiddag rond 15.00 uur een personenauto over het hoofd. Daardoor vond een aanrijding plaats aan de Gildenweg tussen de twee voertuigen.

De auto kwam van rechts, dus had voorrang. De vrachtwagenchauffeur zag de auto echter niet. Niemand raakte gewond, er was alleen materiële schade.

Corona-update

ZWARTEWATERLAND - De wekelijkse corona-update van burgemeester Bilder gaat morgenavond (donderdag) niet door. Dat is in verband met Hemelvaartsdag.

De burgemeester is elke donderdagavond om 19.00 uur aan het woord op ZwartewaterFM. Hij praat luisteraars dan bij over de stand van zaken rondom het coronavirus in Zwartewaterland. Een verslag ervan is vrijwel meteen na afloop te lezen op destadskoerier.nl. Bilder vertelt in de uitzending doorgaans hoeveel mensen er in welke kern positief getest zijn. De laatste weken 'scoort' Genemuiden hoog ten opzichte van de andere kernen.

Toen onlangs de cijfers flink opliepen, stond er vrij snel daarna een daling tegenover. "Het was een korte piek”, zei Bilder vorige week over de hoge cijfers van de week ervoor.