Hoe gaat het nu verder met uitrit van Breman?

(door Enrico Kolk)

HASSELT - Om de uitrit van Breman is veel te doen geweest. De gemeenteraad wilde 'm niet, maar ging er niet over. Het Burgercomité wilde 'm niet, maar ging er ook niet over. Koos Spee wilde 'm ook niet, maar ging er ook niet over. En toen namen Provinciale Staten een motie aan: een streep door de uitrit.

Naar aanleiding van de aangenomen motie moeten Gedeputeerde Staten een besluit nemen over het vervolg, legt een woordvoerder van de provincie uit. "Hoe dat er precies uit gaat zien is nu dus ook niet duidelijk."

Welke beslissing Gedeputeerde Staten gaan nemen, is aan henzelf. Nu de nieuwe, al aangelegde uitrit niet door kan gaan, komt wellicht opnieuw het alternatief in beeld: het verbreden van de uitrit die het bedrijf al jarenlang gebruikt. Maar ook dan is er een kink in de kabel. De gemeente Zwartewaterland kan daarvoor niet over de benodigde gronden beschikken, deelde wethouder Maarten Slingerland mee in een raadsvergadering.

Vooralsnog is het wachten op een besluit van de gedeputeerden. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer dit bekend wordt.