Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Ruim honderd vroege zwemmers in Hasselt

HASSELT - Zo’n honderd mensen maakten donderdagmorgen gebruik van de mogelijkheid om vroeg te gaan zwemmen in Hasselt. Het zwembad in die plaats, maar ook in Zwartsluis, opende de deuren voor mensen die wilden dauwzwemmen.

Het zwembad in Zwartsluis was open voor mensen die tussen 6.30 en 11.30 uur wilden zwemmen. In Hasselt ging het zwembad nog eerder open. Daar was zwemmen mogelijk tussen 5.45 en 10.45 uur. Zwemmers konden een uur lang baantjes trekken in een van de verwarmde zwembaden.

Alle zwemmers kregen na afloop een ontbijtje van het zwembad. Dat kregen ze kosteloos aangeboden bij aankoop van een entreekaartje. "Het geheel ging gepaard met prachtige weersomstandigheden", zegt fotograaf Gerrit Slurink. Die maakte enkele foto’s van de vroege vogels.

Binnenzwembaden mogen vanaf vandaag (woensdag) weer open. Wel gelden strenge voorwaarden, zoals dat er maximaal 30 personen per ruimte aanwezig mogen zijn. Ook gaan zwembaden alleen open voor sportbeoefening. "Er mag dus bijvoorbeeld geen gebruik van de glijbanen worden gemaakt", laat de Rijksoverheid weten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding