Afbeelding
Foto: Jan van Kleef

Draaiorgel De Parel komt weer naar Zwartsluis

ZWARTSLUIS - Het draaiorgel De Parel uit Meppel komt ook dit jaar weer enkele optredens verzorgen in Zwartsluis. Dat is bedoeld voor de bewoners van Woonzorgcentrum De Schans en de aanleunwoningen.

Stichting De Nieuwe Schans zorgt ervoor dat het draaiorgel uit Meppel de weg naar Zwartsluis weet te vinden. "Het is een van de weinige mogelijkheden om de bewoners te trakteren op gezellige en bekende melodieën", aldus de stichting.

"De dierenweide is uitermate geschikt om iedereen te laten genieten van het Meppeler draaiorgel."

Vanwege de coronacrisis is het aantal bezoeken nog steeds beperkter dan anders. "Een middagje met draaiorgelmuziek van achter de ramen of vanaf het balkon of tuin is dan een leuke afwisseling."

Dinsdagmiddag 11 mei was het eerste optreden, het eerstvolgende staat op de planning voor dinsdagmiddag 1 juni.

Vorig jaar kwam het draaiorgel regelmatig naar Zwartsluis om een optreden voor de bewoners van De Schans en de aanleunwoningen te verzorgen. Destijds was De Schans helemaal gesloten voor bezoekers, waardoor veel bewoners vaak alleen waren.

Om die druk te verlichten konden de ouderen dan genieten van de vele bekende draaiorgel-liederen. De optredens, die toen met enige regelmaat plaatsvonden, worden dit jaar opnieuw voortgezet.