Rust rondom corona keert terug

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - Het lijkt erop dat de coronastorm in Zwartewaterland weer is gaan liggen. Waar het virus (opnieuw) wekenlang de gemoederen flink bezighield, is de gemeente nu weer in rustiger vaarwater gekomen.

"Goed nieuws", formuleerde burgemeester Eddy Bilder dat vorige week donderdagavond op ZwartewaterFM. Al sinds maart vorig jaar geeft hij op de lokale omroep een beeld van de coronacijfers in Zwartewaterland. Tijdens de zomer werden die uitzendingen tijdelijk gestopt, maar al maandenlang was de burgervader op donderdagavond te beluisteren op de lokale zender.

Aan die reeks van uitzendingen komt nu ook een einde. Morgenavond (donderdag) is voorlopig de laatste uitzending met presentator Henk-Jan Overmars.

"We verwachten dat de dalende trend zich verder zal voortzetten”, zei Bilder. "We vinden het niet altijd leuk om ergens mee te stoppen, maar hiermee stoppen vinden we wel fijn.”

Hij noemde het positief dat er veel belangstelling voor was. "Maar desalniettemin denk ik ook dat het goed is om een eind te maken aan deze reeks van uitzendingen.”