Hermen van Arnhem bespeelt het orgel.
Hermen van Arnhem bespeelt het orgel. Foto: Arno Lambregtse

Bemoedigingsconcert voor Israël vanuit de Bovenkerk in Kampen

KAMPEN – Vanuit de Bovenkerk in Kampen wordt zaterdag 29 mei een bemoedigingsconcert voor Israël uitgezonden. Het concert is vanaf 20.00 uur live te volgen via het YouTube-kanaal van Christenen voor Israël en Kampen Bovenkerk.

Het betreft een spontaan initiatief van christelijke organisatoren en musici. Zij willen op muzikale wijze hun verbondenheid met Israël uitdragen en werken daarom graag mee aan dit bemoedigingsconcert. “Nu Israël van alle kanten onder vuur ligt – letterlijk en in de media – willen wij onze steun betuigen aan Israël en hiervoor ook de betrokkenheid en aandacht van de kijkers vragen”, aldus de organisatie.

Urk levert de zangers voor deze avond: het Urker Mannen Kwartet onder leiding Gerwin van der Plaats, de familie Post en Willemijn de Munnik. Verder werken mee: Harm Hoeve en Marco den Toom op het orgel, Chloë Elsenaar op de viool en Noortje van Middelkoop op de panfluit. De broers Hermen en Roderick van Arnhem leveren een bijdrage op orgel en piano. De presentatie is in handen van Jan Quintus Zwart.