Streep door regionaal toernooi Sportclub Genemuiden

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Het initiatief van Cor Heutink (Sportclub Genemuiden) en Dennis Mulder (WHC) om een regionaal toernooi te organiseren met de deelnemende ploegen Sportclub Genemuiden, WHC, Staphorst, Berkum, Urk en Flevo Boys gaat definitief niet door. “Het wordt allemaal te krap”, aldus Heutink.

Cor Heutink (Sportclub Genemuiden) en Dennis Mulder (WHC) namen vorig jaar het initiatief voor het opzetten van het Heutink en Heij Toernooi voor mei en juni van dit jaar. Naast Sportclub Genemuiden en WHC zegden Staphorst, Berkum, Urk en Flevo Boys ook toe mee te willen doen.

In april werd duidelijk dat het toernooi onderdeel zou gaan uitmaken van de Regiocup, terwijl de organisatie wel in handen bleef van Heutink en Mulder. Vervolgens schrapte de KNVB de Regiocup, maar Heutink en Mulder bleven er voor gaan om het toernooi door te laten gaan. Deze inspanning worden niet beloond. Het toernooi gaat niet door.

“Er komen voorlopig geen versoepelingen. Dan wordt het te krap. We hebben overlegd met de voorzitters van de betrokken clubs. Het kan helaas niet. Of je moet twee wedstrijden in een week spelen, maar daar hebben de spelers onvoldoende ritme voor."

In plaats van het toernooi speelt Sportclub Genemuiden oefenduels tegen Staphorst (5 juni), Urk (12 juni) en WHC (19 juni).