Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Sportclub Genemuiden lanceert eigen biertje; Wetering Blond verkrijgbaar bij Vino Genemuiden

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft samen met Vino Genemuiden, Comceptum en Prestige een uniek product op de markt gebracht. De club heeft een eigen biertje gelanceerd onder de noemer ‘Wetering Blond’. De opbrengst is bestemd voor de kantinekas van Sportclub Genemuiden. Het bier is alleen te verkrijgen bij Vino Genemuiden en met deze aankoop verzekeren mensen zich van een exclusief product. “Dit kom je nergens tegen in Nederland. Een voetbalclub met een eigen biertje”, aldus voorzitter Raymond van Dijk van Businessclub De Wetering van Sportclub Genemuiden.

Het idee komt uit de koker van eigenaar Nicole Kornet van Vino Genemuiden. Vorig jaar oktober lanceerde ze met succes het Gaellemuniger Weidebier.

Warm bad

Twee jaar geleden trad Vino Genemuiden toe tot Businessclub De Wetering. "Het voelt voor mij als een warm bad. Ik ervaar het als heel prettig. Het is een mooie club met sponsors die elkaar helpen. Zo creëer je samenwerking met elkaar." Van Dijk vult aan. "De rode draad is delen en vermenigvuldigen. En onze businessclub is laagdrempelig. Iedereen praat met iedereen."

In coronatijd ontstond bij Kornet steeds meer het idee om iets te doen voor Sportclub Genemuiden. "Het voetbal doet veel voor mij, maar in coronatijd zijn winkels, de horeca en sportkantines dicht. Ik zocht naar een manier om de club die ik een warm hart toedraag te helpen”, aldus Kornet.

10.000 flessen? Bij de brouwerij vroegen ze of ik het zeker wist. Ik heb het drie keer moeten zeggen.

10.000 flessen

Ze kwam met het idee om een eigen Sportclub Genemuiden-biertje op de markt te brengen. Eerder wist ze in acht dagen 3.000 flessen Gaellemuniger Weidebier te verkopen. "Dat zagen we toen niet aankomen. In februari ontstond dit idee voor een eigen Sportclub Genemuiden-biertje. Toen zijn we aan het brainstormen gegaan. Is het wat? Durven we dat? 6.000 flessen? 10.000 flessen? Bij de brouwerij vroegen ze of ik het zeker wist. Ik heb het drie keer moeten zeggen. 10.000 flessen", lacht Kornet.

Kornet en Van Dijk hebben hoge verwachtingen van de verkoop. En bij een run op het bier kun je ook met een voorraad van 10.000 flessen gerust spreken van een ‘limited edition’.

Nostalgie

Het bier is alleen te verkrijgen bij Vino Genemuiden. Hoe smaakt het bier? “Het is een kruidig biertje met een fruitige ondertoon. Koud drinkt het heel erg lekker weg”, aldus Kornet. Het bier wordt aangeboden in een fraaie doos met daarin zes flessen. De prachtige etiketten ademen één en al nostalgie. Kornet kwam met het idee om iconen uit het rijke verleden van Sportclub Genemuiden op de etiketten te zetten. "Dat hebben we met Comceptum uitgewerkt. Er zijn zes verschillende etiketten", aldus Van Dijk.

Met het project Wetering Blond heeft Sportclub Genemuiden goud in handen. Het pakket kost 22 euro, maar voor dit geld heb je echt iets speciaals in handen en met deze aankoop steun je ook nog Sportclub Genemuiden. Het is ook zeer geschikt om als cadeau weg te geven als je iemand echt met iets bijzonders wilt verrassen.

Om de houdbaarheidsdatum hoef je het niet te laten. Die loopt tot juni 2022. "Wetering Blond is heel toegankelijk en het ziet er top uit. En de inhoud is ook fantastisch. Het bier is drinkbaar in alle seizoenen. Wat wil je nog meer?", aldus Cornet.

Spekken van kantinekas

Het project is een samenwerking tussen Vino Genemuiden, reclamebureau Comceptum en allround creatief reclameproductiebedrijf Prestige. Al deze namen zijn leden van Businessclub de Wetering. Samen hebben ze de krachten gebundeld om Sportclub Genemuiden een steuntje in de rug te geven.

Voor Kornet snijdt het mes aan twee kanten. Enkele weken geleden is ze met Vino Genemuiden verhuisd van het Kerkplein naar de Westerkaai 56. Met de verkoop van Wetering Blond hoopt ze op veel aanloop bij de nieuwe locatie. Daarnaast wordt de lege kantinekas van Sportclub Genemuiden door de actie weer wat aangevuld.

"De lagere elftallen hebben maandenlang niks in de kantine kunnen uitgeven. Nu kunnen ze de club steunen en een hart onder de riem steken", aldus Van Dijk, die tot slot nog even een zakelijke tip verstrekt. "Voor de zakelijke klanten is het ook mogelijk om de doos te personaliseren."