Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Verrassingsontbijt voor ouderen in De Schans aangeboden door Stichting De Nieuwe Schans

ZWARTSLUIS - Stichting De Nieuwe Schans heeft vrijdagmorgen de bewoners van het woonzorgcentrum De Schans in Zwartsluis verrast met een ontbijt. Dit gebeurde in overleg met bakker Nieborg uit Zwartsluis.

Die bracht het ontbijt rond acht uur vrijdagmorgen op locatie. “De lokale bakker had voor een heerlijk gevarieerde samenstelling gezorgd”, volgens de stichting.

Het personeel bracht het ontbijt op de kamers. De mensen waren blij verrast, aldus Rita Drost van De Schans. “Het waren echt weer ontzettend leuke pakketjes. Alles wat ze vanmorgen niet op kregen, bewaarden ze voor vanavond.”

Er volgde nog een verrassing diezelfde dag. Het welzijnsteam van het woonzorgcentrum De Schans te Zwartsluis heeft de grote landelijke vrijwilligersactie NLDoet van het Oranjefonds aangegrepen om een tuinzitje te maken. "Hier kunnen de bewoners lekker even buiten zitten", zo valt te lezen in een persbericht. Op die plek kan ook af en toe een barbecue worden gehouden. "Verder kunnen er zingevende prikkelende activiteiten worden georganiseerd rondom tuinieren, een moestuin en het is bovenal een fijne plek waar bewoners met elkaar of met familie heerlijk kunnen genieten in het zonnetje." Het tuinzitje werd gemaakt in samenwerking met mensen van de dagbesteding Oranjeborg te Havelte, die bloembakken in elkaar hebben getimmerd en met het bedrijf Zehnder te Zwolle, dat hielp bij de aanleg van de tuin.
Nadat de klus klaar was, vond er nog een ‘officiële' opening plaats met het doorknippen van een lint. Een foto daarvan is te zien op pagina 23 van deze krant.