Zomernota heeft 'voordelig resultaat'

Financiële positie van de gemeente lijkt gunstig


(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - Waar de financiële positie van Zwartewaterland nog niet zo heel lang geleden er niet al te rooskleurig uitzag, lijkt het nu stukken beter te gaan. Sterker nog, de gemeente houdt geld over, zo lijkt het.

De Zomernota van de gemeente heeft 'een voordelig resultaat'. In de Zomernota laat het college zien hoe het gaat met de begroting van dit jaar. In het document staat vermeld wat er van de begroting is waargemaakt en wat de financiële aspecten van de verschillende projecten zijn.

Dat ziet er voor dit jaar goed uit, is de verwachting. De Zomernota komt binnen enkele weken aan bod in de raadsvergadering.

Multi Gym Hasselt sluit de deuren per direct

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT - Sportschool Multi Gym in Hasselt heeft per direct de deuren gesloten. Dat slaat te lezen op een papier die bij de ingang op een raam is geplaatst. De sportschool wordt overgenomen door Ron Haans, volgens het papier.

De sportschool legt een link met de coronacrisis. Door de coronamaatregelen hebben sportscholen een zware tijd achter de rug. Multi Gym ging er uiteindelijk aan onderdoor, is de boodschap.

Heropening

Uit het schrijven valt op te maken dat de sportschool later dit jaar weer open gaat. "De nieuwe eigenaar Ron Haans zal jullie vanaf 1 juni op de hoogte stellen van het verdere verloop”, is het verdere bericht van Multi Gym aan de leden van de sportschool.