Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Tuinman lid van verdienste, mooie beloning voor duizendpoot Sportclub

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Jan Tuinman heeft vrijdagavond tijdens de online algemene ledenvergadering van Sportclub Genemuiden afscheid genomen als bestuurslid technische commissie van de eerste en tweede selectie. Eerder die week werd hij door het bestuur benoemd tot lid van verdienste. Een mooie blijk van waardering voor Tuinman.

Tuinman werd door het bestuur verrast met een bezoekje. Het was een heel bijzonder moment voor Tuinman. “Het was een grote verrassing. Heel bijzonder, maar eigenlijk hoeft al die aandacht voor mij niet. Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan. Ik zag mezelf altijd als een opvuller van gaten. Enkele jaren geleden was er niemand voor de functie technische zaken. Toen heb ik het opgepakt. Zo ben ik ook secretaris geworden’, vertelt Tuinman.

Redactie Sportclub-nieuws

De benoeming van Tuinman als lid van verdienste was een prachtig gebaar voor een persoon die veel voor Sportclub Genemuiden heeft gedaan en betekend. De lijst van werkzaamheden als vrijwilliger van Sportclub Genemuiden is lang. Al op z’n veertiende zat hij in de redactie van Sportclub-nieuws. “Daarna ging ik studeren in Groningen en kwam alles op een laag pitje te staan. In die tijd voetbalde ik in het derde van Sportclub en was ik leider bij het vierde elftal”, aldus Tuinman. Na twee jaar studeren in Groningen keerde hij terug in Genemuiden.

Duizendpoot

Vervolgens werd de lijst werkzaamheden steeds langer. Hij was secretaris en assistent penningmeester. Maar liefst 28 jaar was hij kantinebeheerder en zat hij in de kantinecommissie. Daarnaast was hij bestuurslid kantine en evenementen, co-coördinator busreizen, fotograaf presentatiegidsen, wedstrijdsecretaris, vice-penningmeester en lid van de financiële commissie. “Ik heb ook nog in de jubileumcommissie gezeten naar aanleiding van het 60-jarig bestaan”, vult Tuinman aan. De afgelopen seizoenen was hij actief als bestuurslid technische zaken van het eerste en tweede elftal. In februari stopte hij met deze functie om plaats te maken voor zijn opvolger Albert Flier. Tuinman zou eigenlijk in oktober vorig jaar al stoppen, maar vanwege corona ging de ledenvergadering toen niet door en bleef Tuinman actief.

Terechte beloning

Tuinman is al 54 jaar lid van Sportclub Genemuiden en heeft zich in deze periode ontpopt tot een duizendpoot op allerlei terreinen. Dat hij is benoemd tot lid van verdienste is een prachtige en zeer terechte beloning voor een echte Sportclupper met een zeer indrukwekkende vrijwilligers- en Sportclub-CV.

Teammanager

En deze curriculum vitae wordt nog verder uitgebreid, want Tuinman gaat door als vrijwilliger. “De afgelopen 2,5 á 3 jaar ben ik heel betrokken geweest bij het eerste elftal. Dat vond ik leuk. Ik ga nu verder als teammanager. Ik ga het samen doen met Martin van Dijk en Harwin van Wijnen. Harwin twijfelde of hij nog wel door moest gaan. Hij kan niet iedere week aanwezig zijn. Nu gaat hij door en doen we het met z’n drieën", aldus Tuinman.