Het vernieuwde bestuur van Sportclub Genemuiden.
Het vernieuwde bestuur van Sportclub Genemuiden. Foto: Sportclub Genemuiden

Sportclub Genemuiden kijkt terug op bijzondere ALV

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Voor Sportclub Genemuiden was vrijdag 28 mei een speciale dag. Voor het eerst vond de algemene ledenvergadering (ALV) online plaats. “Het was heel bijzonder, maar ik hoop dat het eenmalig is geweest”, aldus voorzitter Luuk Drost van Sportclub Genemuiden.

Het coronavirus ontpopte zich tot een ware spelbreker voor de ALV van Sportclub Genemuiden. In oktober vorig jaar werd de ledenvergadering geschrapt. Daarna was het wachten op betere tijden, maar door de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de ALV op een fysieke manier te organiseren. En dat bezorgde het bestuur kopzorgen.

“’We willen onze leden graag fysiek ontvangen, maar op een gegeven moment moeten we de ALV toch een keer door laten gaan. Er zijn zaken die afgehandeld moeten worden”, vertelde Drost eerder dit jaar.

Uiteindelijk stelde het bestuur een grens. Voor 1 mei moest de ALV op een fysieke manier kunnen plaatsvinden, anders zou een onlinebijeenkomst worden ingepland. Het bestuur hield woord. Afgelopen vrijdag was de eerste online-ALV van Sportclub Genemuiden.

Met behulp van de sponsors Backstage en Breman verliep het allemaal zonder problemen. “Backstage heeft het audio/visuele aspect geregeld. Breman heeft een studio in Zwolle beschikbaar gesteld. Daar zaten we met het hele bestuur aan een grote tafel, net als bij een reguliere ALV", lacht Drost. "Het was mooi dat we dit met behulp van sponsors zo konden doen.”

Het bestuur kwam de leden van verdienste van de club tegemoet. Zij kregen de mogelijkheid om in de bestuurskamer de ALV te volgen via een groot scherm. Vier leden maakten daar gebruik van.

Tijdens de ALV was het onderwerp ‘bestuur mutaties’ een belangrijk onderdeel. De aftredende bestuursleden waren Jan Tuinman (TC eerste en tweede selectie heren) en Sjaak Pleijsier (secretaris). Pleijsier was maar liefst zeven jaar actief als secretaris van Sportclub Genemuiden. Gert Heij neemt zijn rol over. Albert Flier is nu ook officieel in de plaats gekomen van Tuinman. Flier en Heij zijn unaniem verkozen als nieuwe bestuursleden van Sportclub Genemuiden. Ook was er unanieme steun voor de herverkiezing van de bestuursleden Raymond van Dijk (sponsorzaken en Businessclub De Wetering) en Arjan Hoekman (jeugdafdeling)

45 leden namen deel aan de ALV van Sportclub Genemuiden. "Ik vind het lastig om aan te geven of dat een hoge opkomst is. Je weet totaal niet wat je kunt verwachten. Een normale reguliere fysieke ALV trekt tussen 60 en 70 leden. Alles is prima verlopen. Iedereen kon alles goed volgen, maar ik hoop van harte dat we bij de volgende ALV weer fysiek kunnen vergaderen", sluit Drost af.