Hasselts Fanfare mag zich, met 609 stemmen, 'club van het jaar' noemen

HASSELT - Hasselts Fanfare is winnaar van de actie ‘club van het jaar’. Met 609 stemmen is de vereniging de winnaar van Zwartewaterland en de provincie Overijssel geworden.

Volgens de fanfare blijkt verbondenheid met de bevolking wederzijds ‘uit het grote aantal stemmen dat deze club muzikanten kreeg voor de actie’. De gemeentewinnaars zijn vastgesteld op basis van de meeste stemmen per gemeente. Hasselts Fanfare is dan ook zeer dankbaar dat er zoveel mensen hun club een warm hart toedragen.

Een jury heeft uit de top vijf van clubs met de meeste stemmen binnen de provincie, de provinciewinnaar gekozen. Ook dat was de fanfare. "Hierbij speelde de opgegeven motivatie en veerkracht een doorslaggevende rol met als voorbeelden het zeer goed bekeken livestreamconcert en de onlinedrumlessen van de drumband en de vele miniconcerten van de orkestleden bij oudere leden, verzorgingstehuizen en huisartsen", volgens Hasselts Fanfare.

"De finish is bijna in zicht, maar de strijd is nog niet gestreden en er volgt nu nog een online presentatie aan de vakjury (met ambassadeurs Erben Wennemars en Typhoon) en mogelijk een finaleavond met awarduitreiking in TivoliVredenburg en wie weet valt er dan nog meer te vieren in Hasselt."

Irene, dat ook meedeed, kreeg 132 stemmen.