Afbeelding

Sportief

Als sportieve fractie, de één in een wat meer actievere vorm dan de ander, zijn we blij dat voor het sporten binnen en buiten geen beperkingen meer gelden. Alleen bij trainingen en wedstrijden mag er nog geen publiek aanwezig zijn. Rustig opstarten is het devies. Begin je weer als een razende roeland te rennen of te zwemmen, dan ligt de steek en verslikking op de loer. Blessureleed dus.

Ons raadswerk heeft in de afgelopen maanden, weliswaar digitaal, gewoon doorgang gevonden. Het publiek, u als inwoner, wist ons in de achterliggende tijd zo nodig ook digitaal te vinden en raadsleden wisselden hun handdruk voor het welbekende digitale handje.

Het beeldscherm was geen belemmering voor de veel gebruikte beeldspraak en zegjes konden gedaan blijven worden. Het èchte debat werd toch al niet gevoerd en het digitale vergaderen zorgde dan ook niet voor veel vergaderverandering.

En ondanks dat een (flink) aantal raadsleden heel graag zo snel mogelijk live wil vergaderen, is BGZ blij dat we dit niet eerder gaan doen dan in september. Zo heeft ieder raadslid de mogelijkheid om zich te laten beschermen tegen Covid-19 voordat we elkaar weer gaan treffen in het gemeentehuis.

Of er straks in september sprake is van rustig opstarten valt te bezien. Het nieuwe verkiezingsjaar voor de gemeenteraad komt er aan en de nodige dossiers verdienen in plaats van grotendeels meningen een op feiten gebaseerde inhoudelijke behandeling.

En nu maar hopen dat de politiek op de bal en niet op de man/vrouw wordt gespeeld. Anders hebben we zo weer een blessure….

Fractie BGZ; Eelko Felix, Kira Fijn, Bastiaan Tamminga


info@buitengewoonzwartewaterland.nl