Beens domineert, winst voor Schilder en Van der Sluis

GENEMUIDEN - Combinatie René van der Sluis en Tiem Schilder heeft de winst gepakt bij de midfondvlucht vanuit Chalons en Champagne van PV De Snelvliegers. Bij de eerste overnachtvlucht van Limoges heerste Arjan Beens. Hij eiste de eerste zeven plekken voor zich op bij de postduivenvereniging uit Genemuiden.

Voor de leden van PV de Snelvliegers stonden er afgelopen zaterdag twee vluchten op het programma: Een midfondvlucht vanuit Chalons en Champagne (425 kilometer) en de eerste overnachtvlucht vanuit Limoges (824 kilometer).

Vanuit Chalons en Champagne pakten René van der Sluis en Tiem Schilder de winst. Piet Breman eiste de tweede plek voor zich op. Ook scoorde hij met een zevende plaats en tweede toptiennotering. Peter Timmerman was de nummer drie bij de midfondvlucht. Albert van Riesen kwam uit op een vierde en tiende positie.

De duiven van Gerrit Jan Beens waren ook goed op dreef, met twaalf noteringen bij de eerste 25. Dat belooft wat voor de dagfondvlucht van komend weekend. Met een vijfde en achtste plek scoorde hij twee toptiennoteringen. Bij de vlucht vanuit Chalons waren de zeventien deelnemers goed voor 417 duiven.

Vanuit Limoges pakte Arjan Beens niet alleen het volledige podium, maar zelfs de plaatsen 1 tot en met 7. Ook in de afdeling was dit goed voor vroege prijzen.

Siem en Karst van der Kolk kwamen op positie acht terecht. Johan Heutink was goed voor plek negen. Er waren drie deelnemers en 64 deelnemende duiven bij de vlucht vanuit Limoges.