Afbeelding
Foto: Klaas Jansen

Enerverende weken voor Jan Willem Tebak van Kickbox Point Hasselt

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT - Jan Willem Tebak van Kickbox Point Hasselt heeft enerverende weken achter de rug. Afgelopen vrijdag verloor hij, samen met een groot aantal andere sportscholen, een kort geding. In de week daarvoor kreeg hij te maken met een coronauitbraak en moest hij zijn kickboxschool in Hasselt sluiten.

Eerst even terug naar de rechtszaak. “We hebben de rechtszaak verloren, maar hebben eigenlijk ook gewonnen. Door de versoepelingen zijn we weer open", aldus Tebak. Eerder was er geld ingezameld om een rechtzaak aan te spannen om weer geheel open te kunnen. De rechter heeft dat afgewezen.

De sportscholen willen af van de beperkingen en eisten ook een schadevergoeding. Alles werd door de rechter afgewezen. Door de versoepelingen is er weer meer mogelijk in de sportscholen. “Maar eigenlijk is er nog steeds geen eindpunt zichtbaar in deze coronacrisis. Ik hoop volgend jaar”, aldus Tebak.

Hij is veel leden verloren door de coronamaatregelen. In coronatijd kwam het kickboksen in de knel, omdat het heel lastig om anderhalve meter afstand te houden bij deze sport. Buiten konden leden terecht voor circuittrainingen.

"Maar de mensen komen hier om te kickboksen, maar dat kan dus niet op anderhalve meter afstand. Dan raak je dus leden kwijt. Terwijl sporten hartstikke goed is. Wat is nu gezonder? Maar dat heb je niet teruggezien in het coronabeleid en de maatregelen", aldus Tebak.

Toch heeft ook Tebak gemerkt dat er niet te spotten valt met het coronavirus. Eindelijk mocht er weer worden getraind en vervolgens was er een coronauitbraak. “Een jeugdlid was besmet. Dit jeugdlid heeft zaterdag en vervolgens ook dinsdag bij ons getraind. Zo’n elf andere personen zijn besmet geraakt, waaronder ook mijn zoontje. Ik heb de sportschool per direct dichtgegooid en ik ben met mijn gezin in quarantaine gegaan. Dit is natuurlijk bizar”, sprak Tebak afgelopen vrijdag.

Toch erkent hij de risico’s van het coronavirus. “Maar het is vooral gevaarlijk voor ouderen. En ik blijf erbij dat sportscholen best eerder open hadden gekund. In een ruimte waar sporters gemakkelijk anderhalve meter afstand kunnen houden, is er niets aan de hand. Dat wijzen de cijfers ook uit. Er zijn bijna geen besmettingen in sportscholen."