Sportschool slaat nieuwe weg in met een andere eigenaar

(door Gerard Meijeringh en Enrico Kolk)

HASSELT - Het vertrek van Multi Gym aan de Industrieweg 42 in Hasselt heeft heel wat stof doen opwaaien. De eigenaren incasseerden voor de maand juni nog grif contributie bij de leden voor de maand juni, terwijl de sportschool op 24 mei al de deuren had gesloten. Nieuwe eigenaar Ron Haans wil een nieuwe weg inslaan met de sportschool.

Nieuwe eigenaar Ron Haans wil het anders gaan doen dan zijn voorganger: "Mensen kunnen hier veilig, altijd (24/7) en betaalbaar sporten", aldus Haans, die spreekt van een eerlijk concept. "Bij ons kun je zien wat je krijgt. Eerlijk zijn is het belangrijkste", zegt Haans, die gedupeerde leden van Multigym tegemoet wil komen met een aantrekkelijke aanbieding.

Verschillende mensen voelen zich gedupeerd. Een van hen is Colin Kist. Hij verhuurde het pand aan de Industrieweg aan de eigenaren van Multi Gym. “De corona heeft niet meegeholpen. De sportschool is van zo’n 500 naar circa 150 leden teruggegaan. Ze hebben toen echt wel hun best gedaan." Maar op een gegeven moment begon het te schuren tussen Kist en de sportschooleigenaren. "Ik ben niet netjes behandeld. Ik zou geen korting hebben gegeven, maar dat is absoluut niet waar." Kist heeft inmiddels zijn verlies genomen. Hij is blij dat de eigenaren van Multi Gym definitief zijn verdwenen.

Verschillende leden van Multi Gym doen vervolgens hun verhaal. Anja Buskes heeft altijd met heel veel plezier gesport, vertelt ze. "Ik kon prima met Ibrahim. Maar ik krijg nu wel een beetje het gevoel dat me een oor aangenaaid is." Want in Schoonebeek, waar eigenaar Ibrahim Hadla ook een sportschool heeft, wordt inmiddels van alles opgeknapt, stelt ze. "Van mijn geld en dat vind ik wel heel zuur. Ik baal er vooral van dat ik ruim een jaar heb doorbetaald en dat ze daar in Schoonebeek gewoon een barbecue gaan organiseren. Dat geeft wel het gevoel dat mijn geld daarvoor gebruikt wordt."

Voor veel leden was dat een onaangename verrassing. Vlak na de sluiting van Multi Gym Hasselt kondigde Multi Gym Schoonebeek aan een barbecue te gaan houden voor de leden. De sportschool wilde daarmee haar dankbaarheid tonen naar de leden voor hun steun in de coronatijd, zo luidde een bericht op Facebook. Verschillende Hasselters spuwden hun gal over de gang van zaken. Ook Bertjan Bos is er niet blij mee. "In de tijd dat de zaak in Hasselt dichtging, hebben de leden in Schoonebeek een brief gekregen. Ze wilden dus van mijn centen barbecueën." Niet alleen viel die timing erg slecht, ook het moment dat de sportschool dichtging leidde tot boze reacties. "Net op moment dat je weer mag", zegt Buskes, die graag weer wilde gaan sporten. "Ik had een missie en die had ik graag afgemaakt."

Haans wil mensen weer laten sporten in een 'mooie en moderne' sportschool. Lees verder op pagina 28.