Jeugd zoekt verkoeling.
Jeugd zoekt verkoeling. Foto: Robert Jansema

Jeugd zoekt verkoeling in het water tijdens hoge temperaturen

ZWARTEWATERLAND - Hogere temperaturen, het zonnetje en weinig regen. Veel mensen verlangden ernaar, sommigen zagen ertegenop.

Feit is dat de zomer, die binnenkort begint, zich inmiddels luidkeels aankondigt. Waar een paar weken geleden, toen de terrassen net weer open mochten, het vooral regende, is de situatie nu heel anders. Destijds waren de terrassen vooral leeg, omdat mensen niet in de regen wilden zitten. Nu zijn de terrassen veelal goed gevuld, vanwege de stralende zon. Het warmere weer is aangekomen in Nederland.
De jeugd, met over een paar weken vakantie in het verschiet, neemt alvast een voorproefje. Maandenlang zaten ook de jongeren vooral binnen, niet in het minste vanwege de geldende coronamaatregelen. Die zijn nu wat soepeler geworden en wellicht levert ook het weer daar een bijdrage aan.
Bij de Whaa in Zwartsluis (te zien op de foto), maar ook op andere waterrijke plekken in Zwartewaterlanden, zoeken de (in de meeste gevallen) jongeren verkoeling in het water. De politie deed op Facebook eerder deze week alvast een waarschuwing uit. "Wij krijgen met dit mooie weer diverse meldingen dat er vanaf bruggen wordt gesprongen. Maar het springen van bruggen of zwemmen in een kanaal of rivier duiken is niet zonder risico", luidt het bericht. Springen van bruggen kan beloond worden met een boete van 150 euro.