Corona-update

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - Al een maand lang is er niemand uit Zwartewaterland met corona opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit het coronadashboard dat de Rijksoverheid vorig jaar in het leven riep.

De laatste keer dat er iemand uit Zwartewaterland met corona naar het ziekenhuis moest, was op 5 mei. Een kleine week daarvoor, op 29 april, overleed er iemand aan het coronavirus. Dat was tot nu toe ook de laatste keer.

Testen

Daarnaast neemt het aantal mensen dat positief getest wordt af. Op 8 juni kregen drie mensen een positieve uitslag. Een dag later waren dat er zelfs 0. Weer een dag later, op 10 juni, kregen twee mensen de uitslag positief en de volgende dag was dat bij één inwoner van Zwartewaterland het geval. Op 12, 13 en 14 juni is er niemand uit Zwartewaterland positief getest.

Hoeveel mensen er in totaal getest zijn, is niet bekend. De GGD verstrekt daarover geen cijfers.

Deeltjes

Het virus was al op z'n retour in Zwartewaterland. Die trend zet niet alleen door, maar is ook terug te zien in de virusdeeltjes in het rioolwater. Het aantal deeltjes dat daarin gemeten wordt, zat bij de laatste meting ongeveer even hoog als in oktober 2020.

Vaccinaties

Het is onbekend hoeveel mensen er in Zwartewaterland een coronavaccinatie hebben gekregen.

Risiconiveau

De veiligheidsregio IJsselland bevindt zich in risiconiveau 'zorgelijk'. Dat is twee op een schaal van vier. Dat niveau is bijgesteld op 8 juni. De routekaart van de Rijksoverheid laat maatregelen zien per risiconiveau. Deze maatregelen worden echter nog niet van kracht, omdat er (nog steeds) landelijke maatregelen ter bestrijding van het virus gelden.