Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Acht slagwerkers van Hasslts Fanfare slagen voor
praktijkexamen met onder andere trom en drums

HASSELT - Acht jonge slagwerkers van Hasselts Fanfare zijn afgelopen weekend met vlag en wimpel geslaagd voor hun praktijkexamen. De examens werden afgenomen door een examencommissie in het eigen clubgebouw.

"Nadat ze in april al hun pittige theorie-examens hadden behaald, was een praktijkexamen nodig om het felbegeerde diploma mee naar huis te kunnen nemen", aldus de fanfare in een persbericht.

"Naast kleine trom speelden ze onder andere ook drums en pauken." Dat studeerden ze in onder leiding van instructeurs Henrike Palland en Henri Timmerman.

De geslaagden zijn: Noah Beens, Lucas Rietman en Milan Steenbergen voor het A examen. Max Huizing, Arnoud Eenhoorn en Kyra Jansen slaagden voor het B examen en Yari Kijk in de Vegte en Jens Bakker slaagden voor het C examen. De niveaus lopen van A tot maximaal D, verduidelijkt de fanfare.

Hasselts Fanfare is extra trots op deze leden, aangezien de praktijklessen vaak onmogelijk waren vanwege alle coronamaatregelen. "Naast het volgen van lessen spelen ze ook enthousiast mee met de (jeugd)drumband waar ze alles wat ze hebben geleerd in de praktijk kunnen brengen."

Er is altijd plek voor nieuwe leerlingen bij Hasselts Fanfare, meldt de vereniging. Iedereen vanaf 8 jaar is welkom om les te krijgen. "En ook gezellig en fanatiek meespelen in groepsverband", licht de fanfare toe. Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen via drumbandhasseltsfanfare@gmail.com.

Praktijklessen waren vaak onmogelijk