Het kruispunt Stuivenbergstraat/Tureluur.
Het kruispunt Stuivenbergstraat/Tureluur. Beeld: Gemeente Zwartewaterland

Gemeente pakt kruispunten in de Stuivenbergstraat aan

GENEMUIDEN - Drie kruispunten in de Stuivenbergstraat moeten er flink anders uit gaan zien. "De drukke kruispunten bij d’Overtoom, OBS De Vogelaar en de Johannes Bogermanschool worden veiliger", belooft de gemeente.

Wethouder Maarten Slingerland: “We hebben vooral aandacht voor fietsers en voetgangers die oversteken. Door een duidelijk kleurverschil in de bestrating is in één oogopslag duidelijk waar men het beste kan oversteken. Deze pleinen liggen ook iets hoger waardoor de automobilist wordt gedwongen om snelheid te minderen.”

De gemeente heeft subsidies van rijk en provincie ontvangen voor verkeersveiligheidsprojecten, maar die moeten dan wel voor 1 januari 2022 klaar zijn. Daarom vinden de werkzaamheden plaats in de zomervakantie. "In deze periode hebben ook de schoolgaande kinderen en bezoekers van bijvoorbeeld d'Overtoom de minste hinder van de werkzaamheden. De werkzaamheden worden plein voor plein uitgevoerd om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Dit vraagt om een strakke planning", aldus de gemeente, die benieuwd is wat mensen van de plannen vinden. "Tot uiterlijk 23 juni kunnen zij een reactie achterlaten op onze website", aldus Maarten Slingerland. Zie voor meer informatie www.zwartewaterland.nl/Stuivenbergstraat.