BoekStartdag voor kinderen in bibliotheek

ZWARTEWATERLAND – Zaterdag 19 juni is de BoekStartdag in de bibliotheken in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis.

De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen daar een extra hartelijk welkom. “Doe samen met je kindje(s) mee aan leuke activiteiten en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn”, nodigt de bibliotheek uit.

In alledrie bibliotheken zijn op deze dag activiteiten. Zo wordt er voorgelezen met Dikkie Dik en met een vertelkastje. Ook is er een sessie interactief voorlezen in samenwerking met Centrum voor logopedie en kunnen de kinderen deelnemen aan peutergym dat in samenwerking met bewegen in Zwartewaterland wordt gegeven. Elk half uur (om 10.15, 10.45, 11.15 en 11.45 uur) start er een nieuwe activiteit.

Kinderen kunnen ook deelnemen aan een speurtocht, kleurplaten kleuren, op de foto met de voorleesshow, reuze grote prentenboeken lezen. “Als je deelneemt aan de speurtocht of je ingekleurde kleurplaat inlevert, maak je kans op leuke prijsjes. Elke (BoekStart) bezoeker krijgt een verrassingstasje mee naar huis. En ieder nieuw (jeugd) lid ontvangt een Coco vingerpoppetje/knuffeltje, bekend van het prentenboek van het jaar 2021 'Coco kan het!'”.

Er geldt wel een maximaal aantal personen dat tegelijkertijd aanwezig mag zijn in de bibliotheek. "Is het maximale aantal bereikt, dan vragen we u vriendelijk buiten (op afstand) te wachten.” Voor meer informatie: bibliotheekzwartewaterland.nl/agenda/227-boekstartdag